Porážka lži, ocenil právník volby v Kroměříži. Jiní se smějí „Zyrtec Hamplové“

03.10.2022 21:23 | Ze sítí

Úspěch právničky Jany Zwyrtek Hamplové v senátních volbách definuje učitel práva a advokát Zdeněk Koudelka jako „porážku lži“. Na svém blogu připomněl její nejvýraznější úspěchy v obhajobě práv lidí a obcí. Sama se také směle pustila do boje za lidi na seznamech dezinformátorů. Na ulici i v internetovém prostředí je však Zwyrtek Hamplová předmětem mnoha nenávistných diskusí a terčem posměchů, do nichž se zapojují i některé známé osobnosti.

Porážka lži, ocenil právník volby v Kroměříži. Jiní se smějí „Zyrtec Hamplové“
Foto: archiv J. Zwyrtek Hamplová
Popisek: Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová

„Vítězství právničky Jany Zwyrtek Hamplové v senátních volbách na Kroměřížsku není jen o zvolení senátorkou, ale i o velké prohře lži,“ raduje se Zdeněk Koudelka.

Ani on nemohl přehlédnout, jakým mediálním útokům Zwyrtek Hamplová soustavně čelí. Neváhal proto připomenout, jak roky bránila obce proti zneužívání moci vládou a jinými státními orgány. Už to je podle něj „perfektní kvalifikací na senátorku“.

„Jana Zwyrtek Hamplová se stala obecně známou mezi starosty pro svou důslednou obhajobu práv obcí a kritiku špatných postupů státní moci vůči samosprávám. I proto získala titul právník roku 2019 v kategorii správního práva,“ uvádí Koudelka podrobně některé její kauzy.

Advokátka Zwyrtek Hamplová také důsledně hájila základní práva lidí, když je vlády Andreje Babiše i Petra Fialy porušovaly v době covidu.

„Jana Zwyrtek Hamplová jako senátorka nepřestane kritizovat vládu za zneužívání moci, bude chránit obce před nezákonným trestním stíháním ze strany státního zastupitelství a bude chtít osvětlit, kdo za Českou republiku podepsal objednávku nepotřebného zboží ve výši čtrnáct miliard korun a zda za tím není covidová mafie a korupce,“ dodal Koudelka k hlavní náplni Zwyrtek Hamplové v horní parlamentní komoře.

Za pozornost stojí i její boj za lidi na seznamech. Internetem se v posledních týdnech šíří tabulka nazvaná „Mapa české dezinformační scény“ a zahrnuje několik desítek jmen. Každé s označením, zda spadá do některé z kategorií, které tvůrci definovali. Jsou to: vyšetřován policií, aktivně organizuje/vysílá live, proruská propaganda, antisystémové/proti EU a anticovid.

Řada lidí na seznamu se totiž chce bránit proti své dehonestaci cestou žaloby. V tabulce nefigurují pouze lékaři, ale také několik právníků, novinářů, umělců, pro které je označení za dezinformátory společenským stigmatem. Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová uvedla, že byla několika lidmi oslovena k zastupování v žalobě. „Tabulka, která měla být soupiskou všech českých dezinformátorů, může autorovi přivodit finanční potíže v řádech statisíců, možná i milionů,“ dodala advokátka Jana Zwyrtek Hamplová.

Není divu, že úspěch advokátky Jany Zwyrtek Hamplové vyvolává mezi většinou komentátorů a politiků velké obavy. Po jejím zvolení se spustila doslova lavina ostré kritiky.

Podle šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho to je varování pro Babiše. „Tak dlouho rozjíždíte populistickou hysterii, až dají voliči přednost silnějšímu kalibru. To je smutný výsledek,“ hodnotí výsledek v Kroměříži.

Europoslanec Zdechovský Zwyrtek Hamplovou, jež se nedávno účastnila protivládních demonstrací, označil za „vrchní dezinformátorku“.

„Senát jednoho podobného dezoláta zvládne, ale nesmírná ostuda,“ zaznělo od novináře Honzy Paličky s označením kandidátky za „ropuší ježibabici“. Přišla i výzva k oplocení Kroměříže. „Postavte okolo plot, dokud je čas!“ šíří se.

Novinář Petr Honzejk dnes na svém facebooku modifikoval příjmení advokátky na přípravek proti alergiím Zyrtec. „Na Zyrtec Hamplovou už začínám bejt alergickej,“ vtipkuje na adresu advokátky.

Pod jeho příspěvkem si zoufá senátor Václav Hampl na shodu jmen. „A co mám říkat já?!“ ptá se ve své reakci.

Někdejší poslanec za lidovce Ivan Gabal Honzejkovi poté v diskusi vzkázal, že „nemá právo se vyjadřovat“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…