Poslanci projednají zavírání obchodů o svátcích a omezení kouření

28.06.2016 6:24

Poslanci dnes znovu posoudí senátní návrh na zavírání větších obchodů o vybraných svátcích. Budou projednávat i nový návrh takzvaného protikuřáckého zákona a mohli by debatovat o zřízení vyšetřovací komise ohledně reorganizace policejních útvarů, která vyvolala ostrý koaliční spor mezi ČSSD a hnutím ANO.

Poslanci projednají zavírání obchodů o svátcích a omezení kouření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kouření, ilustrační foto

Ohledně zavírání obchodů o vybraných svátcích vynese Sněmovna v podstatě konečný verdikt. Senát trvá na tom, aby obchodníci neměli otevřeno o sedmi svátcích, jak původně navrhoval. Odmítl zúžit jejich výčet jen na Nový rok a dva vánoční svátky, jak to už dřív schválili poslanci.

Protikuřácký zákon, jenž by zavedl zejména úplný zákaz kouření v restauracích, je v úvodním kole projednávání. Na minulé schůzi poslanci obdobnou předlohu neschválili. Vláda nyní chce, aby Sněmovna rozhodla o normě zrychleně už v prvním čtení, takový postup je ale možné zablokovat.

Návrh na zřízení vyšetřovací komise by dnes poslanci mohli zařadit na program nynější schůze. Kdy konkrétně by o jejím vzniku hlasovali, není jasné. Komise by se mohla zabývat různými podezřeními a pochybami souvisejícími s postupem policejního prezidia, policistů z protimafiánského útvaru a olomouckého vrchního státního zastupitelství. Komisi chce ČSSD i opoziční TOP 09.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…