Pošleme vládu na zasloužený odpočinek, řečnil na sjezdu Hašek

15.03.2013 17:37

Michal Hašek je jediným kandidátem na statutárního místopředsedu ČSSD. Při svém nominačním projevu se pustil do současné koalice a vyjádřil potěšení nad tím, že nový prezident bude hájit sociálně demokratický program.

Pošleme vládu na zasloužený odpočinek, řečnil na sjezdu Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

„Jsem velmi rád, a nasvědčovala tomu jeho návštěva, že v příštím roce budeme mít silného spojence,“ uvedl Michal Hašek. „Program ČSSD bude mít zastání i na Hradě,“ dodal potěšeně.

Zároveň také mluvil o budoucím počínání strany. V parlamentních volbách předpověděl porážku současné koalici, byť zdůraznil, že nejen tyto volby budou důležité.

„ČSSD neplánuje žádné koalice s občanskými demokraty Petra Nečase ani TOP 09 pánů Schwarzenberga a Kalouska,“ jasně se vymezil proti vládě. „Pošleme je na zasloužený odpočinek,“ dodal a sklidil velký potlesk.

„Oni vládnou systémem ‚díky za každé nové ráno‘,“ přisadil si Hašek. Podle něj se koalice bude až do řádných voleb držet zuby nehty, a proto musí být ČSSD připravená – a neusnout na vavřínech s očekáváním zisku vysokých procent.

Přesto sociálním demokratům předpověděl úspěch v supervolebním roce. „Máme dnes potenciál na to, abychom získali minimálně 30 procent hlasů v příštích volbách,“ prohlásil a zároveň varoval, že soupeři jim budou KSČM a SPOZ. Vyzval také, aby stranu reprezentovali lidé, kteří nebudou upřednostňovat své ego, ale budou kopat v jednom tričku. „Za sociální demokraty a za Českou republiku,“ dodal Hašek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…