Pozor: Manžel odstavené Kláry Samkové dal průchod své naštvanosti a napsal toto o Okamurovi

12.05.2014 9:47

Ve svém vyjádření na blogu iDnes.cz píše manžel Kláry Samkové o údajných skutečných motivech šéfa Úsvitu Tomio Okamury. Advokátka má nyní odstoupit z kandidátky kvůli údajnému podvodu s Českou spořitelnou. Novinář Pavel Skramlík tvrdí, že Okamura chce být prezidentem a zároveň že jeho ženu „odkrágloval“, protože by ho mohla přerůst. Popisuje také údajný pokus novináře Janka Kroupy získat od Samkové úplatek a nechává nás nahlédnout do zákulisí politiky, tak jak ji vidí on po několika desetiletích v médiích.

Pozor: Manžel odstavené Kláry Samkové dal průchod své naštvanosti a napsal toto o Okamurovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Poslední dny sledujeme kauzu eurolídryně Úsvitu Kláry Samkové. Její případ s údajným obelháním České spořitelny jí zlomil vaz. Samková je totiž podezřívaná, že vykoupila pohledávky jedné české firmy za dlužníkovy peníze. Tomio Okamura po ní proto chce, aby odstoupila z kandidátky, nebo ji z ní vyškrtne. Za Kláru Samkovou se ale na svém blogu na iDnes.cz postavil její manžel, novinář Pavel Skramlík.

„Okamura chce být prezidentem, odkráglování Samkové je jen malá oběť,“ takto lapidárně zní Skramlíkův titulek na webu iDnes.cz. Hned v úvodu se pouští do velkého odhalení a čtenářům se snaží vyložit, kdo to je Tomio Okamura a proč 14 dnů před volbami do Evropského parlamentu odkrágloval jedničku svého Hnutí Úsvit Kláru Samkovou z kandidátky.

„Nemusím psát spekulace, do nichž se pouštějí různí samozvaní komentátoři. Byl jsem všem událostem velmi nablízku, čili napíši jen fakta a nehodlám polemizovat s glosátory, z nichž někteří patří do kategorie fabulujících blbečků. Pan Okamura, chlapec japonsko-korejsko-moravského původu, má obrovské ambice, které příliš nekorespondují s jeho vzděláním a reálnými schopnostmi. Není „novým člověkem" v politice, ale akcelerovaným klonem současné pokleslé tradice české politické kultury. Okamura je jen sofistikovanějším případem pragmatického manipulátora, jenž je sám manipulován,“ nebere si servítky novinář a zároveň manžel Kláry Samkové.

Už začala první čistka

Hned v dalším odstavci odhaluje, podle něj, hlavní motiv Okamurova počínání. „Vrcholem jeho snah je být prezidentem České republiky. Na Hnutí Úsvit mu vůbec nezáleží. Vytvořil ho pouze jako platformu, z níž se odrazí do nejvyššího patra české politiky,“ tvrdí.

Stranou jeho pozornosti nezůstal ani případ Jaroslava Nováka, který rovněž z centra dění v Úsvitu náhle odstoupil. Skramlík kritizuje hnutí Úsvit přímé demokracie těmito slovy: „Má devět členů, nemá prakticky žádnou strukturu. Ale už v něm zahájil čistku. Odrovnal místopředsedu Jaroslava Nováka, svého dlouhodobého přítele, kvůli dluhům a exekucím. Dávno o nich věděl. Nyní odkrágloval Kláru Samkovou, jedinou veřejně známou osobnost, kterou postavil do čela kandidátky voleb do EP. Mohla by ho přerůst a její renomé bylo břevnem v oku jeho partnerů,“ píše Skramlík o údajně skutečných důvodech.

Pavel Skramlík je přesvědčen, že Okamurův Úsvit má jen jediný záměr. „Pardon, jeden koncept tam je. Okamura chce být prezidentem a nikdo ho z jeho vlastních řad nesmí ohrozit. Nechce členskou základnu, chce všechno rozhodovat sám,“ píše publicista s tím, že zákulisně se prý propojil s Hnutím ANO a jeho lídrem Andrejem Babišem.

Babiš premiérem a Okamura prezidentem

Skramlík na blogu iDnes.cz předkládá další tvrzení o údajně existujícím scénáři. „Dosud o tom nikdo neví. Já to prozrazuji. Pan Babiš je vysoká třída. Má silný plán. Vykuchá šéfa ČSSD Sobotku na kauze OKD. Ten bude muset rezignovat. Rozpadne se koalice. Na podzim budou předčasné volby. Vyhraje je ANO a Andrej Babiš se stane premiérem. Čas bude plynout a přijde prezidentský plebiscit. S podporou Babiše by ho měl vyhrát Okamura. Jako jeho pimprle,“ myslí si manžel Kláry Samkové.

Veřejnoprávní rozhlas, chachacha - co to vlastně je...? Nástroj politických intrik

Odrovnání lídryně Úsvitu do eurovoleb prý Okamura připravoval dlouho, jen údajně nevěděl, jak na to. Ke všemu prý přispěla bývalá zaměstnankyně advokátní kanceláře Kláry Samkové. Ta podle jejího manžela musela být vyhozena, protože mimo jiné kradla klienty pro sebe a prý ukradla dokumenty, s nimiž začala obchodovat. „Předtím se snažila Samkovou vydírat. Prodala ukradené dokumenty Českému rozhlasu, který na to přistoupil,“ uvádí Skramlík.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Celý text Pavla Skramlíka ZDE:

Anketa

Měla by Klára Samková odstoupit?

7%
hlasovalo: 850 lidí
Manžel Kláry Samkové ovšem přichází na blogu iDnes.cz s velmi závažným tvrzením o reportérovi ČRo Janku Kroupovi. Ten prý využil toho, že Samková se dobře zná s jeho otcem a pod falešnou záminkou se vloudil advokátce do bytu. To se mělo odehrát v neděli 27. 4. kolem 20. hodiny. „Proto ho Klára pozvala do bytu, coby syna starého přítele.“

„Janek Kroupa se zachoval jako mediální dobytek, po chvíli přátelského rozprávění začal tlačit na kauzu České spořitelny,“ píše manžel advokátky. „Jak to asi bylo? Tak co, paní doktorko, vysílat to nemusíme, jak to uděláme...?“ cituje Pavel Skramlík redaktora ČRo Kroupu.

„Dělal jsem přes 15 let v bulváru, ale tohle bych si fakt nedovolil... Samková ho poslala do hajzlu. Kroupa si přišel říci o úplatek, ale neuspěl. Výsledkem byla reportáž ČRo z 5. 9. 2014 o její údajné nestandardní operaci při odkupu pohledávky od České spořitelny. Veřejnoprávní rozhlas, chachacha - co to vlastně je...? Nástroj politických intrik...“ píše rozhořčeně manžel Samkové, který podle svých slov s jejím angažmá v Úsvitu příliš nesouhlasil.

Tomio Okamura prý všechno věděl, ale situaci využil, „aby Samkovou odkrágloval“. „S rétorickým balastem, jak on tvoří novou českou politiku v duchu nejvyšší čistoty a nedopustí žádná podezření vůči svým lidem.“ Manžel Samkové dále uvádí, že jeho žena šéfa Úsvitu převyšuje. „Svou evropskou pozicí by Samková mohla Okamuru přerůst. A tak se lídr hnutí Úsvit rozhodl Samkovou odrovnat, alespoň v českém rozměru, nejspíše na pokyn Babiše. Ahoj Andreji...“ uvádí. Skramlík tak podle svých slov na blogu iDnes.cz popsal, jak to skutečně bylo.

Okamura: Nevěděl jsem o tom

Tomio Okamura již stihl reagovat na včerejší vyjádření manžela Samkové, který na blogu tvrdil, že o oné citlivé kauze s Českou spořitelnou alespoň měsíc musel vědět. Okamura to popřel. „Absolutně jsem o tom nevěděl, naopak. Osobně jsem všechny kandidáty vyzval ještě před sestavením kandidátky, aby mi o sobě všechno řekli, co by je případně mohlo ohrozit. Samková přece vždycky sama říkala, že je to advokátní tajemství. Zřejmě doma manželovi neřekla všechno," cituje dnešní Právo reakci Tomio Okamury. Své kroky zdůvodnil šéf Úsvitu tím, že prý nemůže připustit, aby voliči nad jejich kandidáty museli přemýšlet z hlediska důvěryhodnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …