Pozor, populismus. Češi, inspirujte se v Peru. Eva Holubová znovu udeřila

05.10.2021 14:20

V čase předvolebním především pravicoví politici operují se souslovím „tradiční rodina“. Herečka Eva Holubová se zamyslela nad tím, co vlastně přesně toto sousloví znamená. Podívejte se sami, k čemu dospěla. Postavila proti sobě páry z řad sexuálních menšin na straně jedné a Tomia Okamuru (SPD) s Andrejem Babišem (ANO) na straně druhé.

Pozor, populismus. Češi, inspirujte se v Peru. Eva Holubová znovu udeřila
Foto: Printscreen z klipu
Popisek: Eva Holubová v předvolebním klipu

Anketa

Hrozí ,,orbanizace Česka"?

8%
18%
hlasovalo: 19974 lidí
Tradiční rodinou se obvykle rozumí sezdaný manželský pár, který společně vychovává jedno či více dětí.

„A tam mi vysvětlete jedno, prosím. Když se rodiče rozvedou, naruší tradiční rodinu?“ zeptala se herečka v příspěvku na Instagramu. „A když pak matka přivede dětem nového otce a otec novou matku a mají se svými novými partnery nové děti, pořád mluvíme o tradiční rodině?“ položila další otázku.

A proč se takto ptala?

Připomněla, že jak šéf hnutí ANO Andrej Babiš, tak šéf SPD Tomio Okamura mají děti z rozvedených manželství, ale přitom rádi operují se souslovím „tradiční rodina“. Podle Holubové s tímto souslovím jen účelově manipulují.

„Pojem tradiční rodina se stal manipulátorskou a populistickou pomůckou těchto voleb. S odhodlaným výrazem se ve jménu tradiční rodiny bijí v prsa muži, kteří nedokázali dostát povinnostem tradičního otce. A proto, aby se dostali k moci a ke korytu, zamezí tomu, aby dva lidé – muži či ženy – vytvořili láskyplné, bezpečné a inspirující prostředí pro děti. Aby vytvořili rodinu ‚netradiční‘, ale fungující,“ zlobila se Eva Holubová, která nechápe, proč rozpadlá manželství stále považujeme za tradiční, zatímco pevné stejnopohlavní svazky odmítáme.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 Příkladem dobře fungující netradiční rodiny jsou podle Holubové dva muži, kteří na sociálních sítích vystupují pod označením ‚Dva tátové‘, kteří se skvěle starají o své dcerky. Leckterým tradičním otcům by oba muži mohli být příkladem.

Česká společnost jako celek by se pak podle Holubové mohla inspirovat např. u vesnic v Peru, které prý Holubová navštívila a viděla na vlastní oči, jak může fungovat společenská pospolitost, jak si lidé dokážou pomáhat a neřeší, kdo je tradiční a kdo netradiční, ale ohlíží se na to, jak je kdo společnosti prospěšný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…