Pražská ČSSD schválila dohodu s TOP 09 nazvanou 500 dní pro Prahu

17.06.2013 19:29

Zastupitelský klub i krajský výkonný výbor pražské ČSSD dnes souhlasily s materiálem nazvaným 500 dní pro Prahu, který definuje spolupráci TOP 09 a ČSSD v hlavním městě. Sociální demokraté podpoří menšinovou radu TOP 09. ČTK to řekl šéf zastupitelského klubu ČSSD Miroslav Poche.

Pražská ČSSD schválila dohodu s TOP 09 nazvanou 500 dní pro Prahu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

"Zastupitelský klub i krajská výkonná rada souhlasila se zněním dokumentu 500 dní pro Prahu," uvedl Poche. Dokument obsahuje základní podmínky, za kterých jsou sociální demokraté ochotni tolerovat menšinovou radu složenou pouze ze zástupců TOP 09. Mezi body, které chtějí společně řešit, je například budoucnost Kongresového centra Praha, zadání nového územního plánu nebo rozpočet Prahy na příští rok. Další body nechtěl Poche komentovat.

TOP 09 po třech letech obsadí post primátora jako nejsilnější strana

Obě strany se sejdou na dalším jednání v úterý, kdy by se měly domluvit na konkrétních jménech, včetně obsazení postu primátora. Zastupitelský klub TOP 09 na svém dnešním jednání vybral jako kandidáta na primátora zastupujícího primátora Tomáše Hudečka. Okleštěná rada hlavního města by měla být podle předběžné domluvy dovolena na zasedání pražského zastupitelstva ve čtvrtek 20. června.

Koalice TOP 09 a ODS skončila zhruba před třemi týdny. Zastupitelstvo odvolalo primátora Bohuslava Svobodu (ODS), skončili i zbylí radní za ODS. Občanská demokracie, která vládla Praze 22 let, tak skončila v opozici. Následná koaliční vyjednávání byla neúspěšná, skončila hlavně na sporu o to, která ze stran získá primátorské křeslo.

TOP 09 v roce 2010 zvítězila v komunálních volbách a získala v třiašedesátičlenném zastupitelstvu 26 křesel, ODS 20, ČSSD 14 a KSČM tři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…