Pražská doprava šlape jak hodinky, řekl „ministr“ PirSTAN. A mezitím...

08.09.2021 12:54 | Ze sítí

Dopravní situace v Praze se v posledních dnech stala jedním z taháků říjnových parlamentních voleb. Po kritice od prezidenta Miloše Zemana směrem k pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) je z dopravní situace rozezlen také bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Naopak pražský lídr hnutí STAN Jan Lacina tvrdí, že „pražská doprava šlape jako hodinky“.

Pražská doprava šlape jak hodinky, řekl „ministr“ PirSTAN. A mezitím...
Foto: STAN
Popisek: Jan Lacina

Lacina, který je za koalici Pirátů a Starostů kandidátem na ministra kultury a lídrem pražské kandidátky, vychvaluje pražskou veřejnou dopravu, která podle něj šlape jako hodinky. „Pražská veřejná doprava šlape jako hodinky. Potřebovali bychom, aby tak šlapal také celý náš stát. To ale se současným premiérem nepůjde. Další čtyři roky téhle továrně na sliby, která ze státního rozpočtu vyrobila trhací kalendář, nedáme,“ napsal dobře naladěný Lacina na svém twitteru.

 

 

Přesně opačné mínění ale na twitteru zveřejnil exministr zahraničí Tomáš Petříček. „Tuto akční scénu bychom dnes v Praze nenatočili. Zácpy jsou za hranou. Přestože stávající koalice MHD zdražila a okleštila, pořád je to ještě nejrychlejší způsob dopravy v Praze. Aspoň něco přečtu,“ napsal Petříček s odkazem na starou filmovou automobilovou honičku Jeana-Paula Belmonda.

 

 

V minulých dnech se kolem dopravní situace v Praze rozhořel spor mezi primátorem Hřibem a prezidentem Zemanem. Ten Hřiba v otevřeném dopise vyzval „k okamžité nápravě dramatické situace v pražské dopravě a vyvození patřičných důsledků z pochybení, které v české komunální politice nemá obdoby“. Podle prezidenta je hlavní město v důsledku „amatérského přístupu“ i „záměrného diletantství“ dopravně paralyzované a Hřib by měl na svůj post primátora rezignovat.

„Za poslední roky, co si pamatuji, pan prezident o Pražany neprojevil žádný zájem. V rámci svých výjezdů za občany se Praze vyhýbal a ani nikdy nenavštívil ve své funkci magistrát. Výzvu k rezignaci tak vnímám jako pouhé zapojení pana prezidenta do předvolební kampaně a doufám, že si jej pan Babiš i vykáže ve své kampani, která už dávno přesáhla hranice slušnosti i vkusu,“ ohradil se Hřib a Zemana zkritizoval za jeho let do Brna, který stál český stát půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…