Pražští radní mají možná další problém. Jde o zakázku za 63 milionů

06.04.2013 22:00

Rada hlavního města Prahy si možná zadělala na další problém. Právě v den, kdy byla radním na magistrátě předána obvinění kvůli kauze Opencard, smetli se stolu kontrakt na opravu chátrajících Zámeckých schodů. Ten byl uzavřen bez řádné soutěže. Píše o tom Týden.cz.

Pražští radní mají možná další problém. Jde o zakázku za 63 milionů
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prahou se prohnala protestní jízda taxikářů. Nelíbí se jim, že není magistrátem stanovena minimální cena za kilometr

Vše začalo nařízením stavebního odboru magistrátu. „Už dva roky víme, že jsou schody ve špatném stavu. Vše vygradovalo letos v září, kdy náš stavební odbor nařídil jejich vlastníkovi, tedy pražskému magistrátu, aby zajistil základní zabezpečovací práce,“ řekla před časem Týdnu.cz mluvčí městské části Praha 1 Veronika Blažková.

Proč radní kontrakt neschválili?

Rada opravu připravila a vybrala pražskou stavební společnost GEMA ART. Ta měla schody opravit za 63 milionů bez daně. Výběr však proběhl bez soutěže v rámci tzv. jednacího řízení, které schválila radní za ODS Aleksandra Udženija. Několik měsíců se pak nedělo nic, a to až do března. „Je zvláštní, že když mohl tisk někde ležet půl roku, proč se nevypsalo řádné výběrové řízení,“ poznamenává zastupitel z ČSSD Petr Dolínek.

Udženija ve zvoleném postupu nevidí nic špatného. Zvláštní ale je, proč radní kontrakt nakonec neschválili. „Je otázkou, proč radní zakázku neschválili. Jestli kvůli zdravému rozumu nebo pod dojmem těch událostí toho dne,“ ptá se Dolínek. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…