Přechod na Opencard se nedaří. Stovky lidí marně čekají

23.11.2010 14:16

Mírumilovný přechod z papírových kuponů pražské MHD na kartu občana Opencard se nedaří. Před kontaktním centrem na Národní třídě stojí v posledních dnech ve frontách stovky lidí.

Přechod na Opencard se nedaří. Stovky lidí marně čekají

Od 13. listopadu už papírové kupony nelze koupit. Přes dvacet tisíc Pražanů si ale do té doby ještě nestihlo Opencard pořídit. A to nepočítaje studenty a zaměstnance, kteří nemají v Praze trvalá bydliště.

Od pondělka se tak téměř denně táhne z Paláce Adria na Národní třídě fronta rozzlobených lidí, které několik málo přepážek nestíhá obsloužit. Lidé navíc způsobili v centru takovou paniku, že došly pořadové lístky a na chvíli zkolaboval celý elektronický pořadník.

Personál lidi hromadně přesvědčoval, ať si Opencard zařídí raději přes internet. Zejména senioři ale vůbec netušili, jak by to měli provést. "Lidé tu čekají především na výdej karty, ale také na vystavení expresní Opencard, někteří ji jdou reklamovat. S žádostmi na vyřízení Opencard se snažíme lidi posílat na jiná kontaktní místa," popsala pro iDNES.cz pondělní situaci hosteska.

Budeme to řešit

Někteří lidé už ve frontě stáli poněkolikáté. V předešlých dnech to totiž raději vzdali. Magistrát se snaží se situací nějak vypořádat.

"Lidem, kteří nebudou potřebovat Opencard urychleně, budeme nově nabízet, že jim zašleme kartu zdarma poštou nebo ji přepošleme na vybranou pobočku knihovny, kde žádné fronty nejsou," řekl mluvčí Opencard Martin Opatrný. Tento dočasný systém by měl fungovat od středy.

Čtěte:

Cestující v Praze nemají potíž přecházet na Opencard

Pražané mohou žádat o Opencard přes internet. Stačí jim deset minut

Foto: opencard.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…