Předseda ODS Kuba prý dnes oslabil, řekl jeho kolega

24.10.2013 16:50

Poté, co naše redakce informovala o nepřímé výzvě Jiřího Pospíšila, který se v budoucnu zřejmě odhodlá k boji o post šéfa strany, se v rámci partaje rozhořela poměrně zajímavá debata.

Předseda ODS Kuba prý dnes oslabil, řekl jeho kolega
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Dorazil i úřadující předseda strany Martin Kuba se svou družinou

Většina oslovených členů ODS nepovažuje Pospíšilovo vyjádření za nejšťastnější. Vzhledem k blížícím se volbám ovšem nikdo z nich nechtěl hovořit přímo. „Je to Jirkovo rozhodnutí a je to jeho volba," řekl ParlamentnímListům.cz jeden ze členů grémia.

Anketa

Kdo by byl lepší předseda ODS?

hlasovalo: 1174 lidí
Samotný Jiří Pospíšil několik minut po vydání článku na našem serveru reagoval jasným prohlášením. „Pro mě tím jasným kritériem bude, zda vyhraju volby v Plzeňském kraji, či nikoli. Ale věta o mé případné kandidatuře na předsedu ODS není v žádném případě namířena proti úřadujícímu předsedovi ODS Martinu Kubovi, se kterým spolupracuji, a v žádném případě není namířena ani proti volební lídryni Miroslavě Němcové, či komukoli jinému. Míra pravděpodobnosti, že ty volby opravdu vyhraji, není až tak vysoká. Uvidíme a počkejme si."

Oproti tomu nynější předseda strany Martin Kuba, od kterého většina kolegů čekala jednoznačnou reakci, celý den mlčí. Nereagovalo ani tiskové oddělení ODS. Strana se aktuálně pohybuje na sedmi procentech, což znamená, že nemusí mít jisté ani jedno poslanecké křeslo. V případě sedmi procent se totiž počítá se standardní více jak dvouprocentní odchylkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…