Předsedkyně TOP 09 prý trpí exoftalmem. Útoků na její vizáž přibývá

21.04.2020 6:32

Už i čtenáři ParlamentníchListů.cz, kteří s TOPkou nesympatizují, si všímají řady verbálních ataků, kterým poslední dny čelí Markéta Pekarová Adamová. Důvody jsou často zástupné. Jak navíc naše redakce zjistila, stojí za nimi především velmi podivné profily na sociální síti Facebook.

Předsedkyně TOP 09 prý trpí exoftalmem. Útoků na její vizáž přibývá
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: TOP 09 před jednáním Sněmovny a komentář Markéty Pekarové Adamové

Anketa

Souhlasíte se zvýšením koncesionářského poplatku pro ČT?

2%
98%
hlasovalo: 28691 lidí
A těmi profily začneme. Jakkoli se opoziční politika TOP 09 nemusí líbit, slova, kterými řada pisatelů častuje její předsedkyni, se svým způsobem vymykají. Ještě větší záhadou je, proč správci oficiálního profilu TOP 09 na níže uvedené útoky nereagují. Přitom jde často o vulgarismy toho nejhrubšího zrna. Stačí se podívat na dva dny starý příspěvek týkající se ošetřovného.

„Sice to trvalo tři týdny, ale i tak ceníme názorový obrat paní ministryně Jana Maláčová. Ministryně náš návrh na zvýšení ošetřovného nechala nejprve zamítnout, následně uležet, aby jej nakonec sama navrhla. Kdyby vláda automaticky neshazovala všechny opoziční návrhy ze stolu, mohly české rodiny čerpat tolik potřebnou pomoc už dávno," uvedla slovy Pekarové Adamové TOPka.

Jenomže tím spustila nečekanou vlnu odporu.

„Chrápat ve Sněmovně za naše peníze, to by vám šlo. Ale že už končíte," zazněl jeden z názorů. „Až bude mít Topka 35 procent, ne 3,5 procenta, tak může něco rozhodovat, ale doufám, že toto nikdy nenastane. Jinak Kalousek přidával třicet kaček k důchodům, tak to nám stačilo, Adamová," uvedl druhý. „Pak budeš řvát, že rozdávala," míní jiný návštěvník profilu TOPky.

Obhajoba předsedkyně se nekoná

Potom už začala létat sprostá slova.

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí

„Pořád chce rozdávat víc a víc, ale kde na to vezme už neříká, ta pí**," lze ještě dnes najít na profilu TOPky. „Kunda!" připsal jiný muž.

Ačkoli se u řady příspěvků pravidelně objevuje správce profilu, jemuž mnozí vyčítají, že cenzuruje, v případě komentářů u shora citovaného k tomu nedošlo. Také proto se někteří z pisatelů soustředí na výraz předsedkyně, jemuž dominují její velké oči. Ty se často stávají terčem posměchu. Jediné zastání našla Pekarová Adamová u ženy, která nás na sprostou debatu upozornila. „Nerozumím tomu, proč se někdo vysmívá jejím očí, třeba má exoftalmus. TOPka je v čele s paní Pekarovou mnohem přijatelnější než s panem Kalouskem. Urážet ji také není dobré!" napsala.

Dodejme, že exoftalmus provází viditelné zvětšení očí.

Jenomže ani chlácholivá slova nezpůsobila změnu. „Paní ministryně zodpovědně vyhodnotila Váš návrh. Prověřila dopad na státní rozpočet a následně Váš návrh doporučila přijmout. Co chcete více?" ptal se jeden z komentářů. „Kdy skončíte s těma pokryteckejma kecama?!" zjišťoval spíše řečnicky jiný muž.

A právě tyto komentáře přišly ParlamentnímListům.cz pozoruhodné. Je na nich vidět podobný styl, ale především evidentní obhajoba sociální demokracie. Už v minulosti totiž senátor Láska uvedl, že se na něj po kritice Hamáčkovy politiky vyrojila řada nenávistných textů, často spojených s čerstvě založenými profily na Twitteru. Láska nepřímo obvinil ČSSD z těchto online-útoků. V případě profilu na TOP 09 lze pozorovat totožný scénář. Slovní útok – obhajoba ministryně Maláčové ze socdem a pisatelé, jejichž identitu nelze dohledat. Často mají jen profilovou fotku bez bližších podrobností. Je tak snadné dovodit, že se předsedkyně TOP 09 stává cíleným terčem uměle vytvořených profilů PR agentur, s nimiž sociální demokracie zřejmě pracuje.

Otázkou ovšem zůstává, proč správce profilu nezasáhl, jako to dělal pravidelně u negativních komentářů na adresu Miroslava Kalouska.

Pod příspěvkem od Miroslava Kalouska na profilu TOP 09 administrátor zasahuje pravidelně, navíc s pisateli diskutuje

Z prohlášení TOP 09
 
Prezident Zeman už několikrát vyzval opozici, aby podporovala vládní opatření, nebo mlčela. Čerstvé vládní rozhodnutí o navýšení ošetřovného je bohužel do očí bijící ukázkou toho, proč se jeho slovy řídit nebudeme. Ba naopak musíme pracovat i nadále. Je totiž klidně možné, že vláda prosadí i další naše návrhy, jen třeba budou v oranžových deskách. Nezbývá než doufat, že k jejich eventuálnímu prosazení nedojde takříkajíc s křížkem po funusu.
 

Anketa

Měla by vláda v létě otevřít hranice alespoň do některých zemí, pokud to půjde?

17%
83%
hlasovalo: 33990 lidí
Když jsem 23. března na mimořádné schůzi Sněmovny navrhovala zvýšit ošetřovné po dobu trvání mimořádných opatření ze současných 60 % na 80 % denního vyměřovacího základu, vládní poslanci byli proti. Ministryně Maláčová se zmohla jen na to, aby k tomu před sněmovním plénem vyřkla nesouhlasné stanovisko vlády. O nějaké solidaritě vůči lidem nemohla být z její strany řeč.
 
Dnes, o několik týdnů později, se karta dramaticky obrací. Ministryně práce a sociálních věcí si náš návrh osvojila. Prý jí žádostmi o vyšší ošetřovné lidé zahltili Messenger. Asi nejsem jediná, kdo se domnívá, že pro svůj čerstvý názorový veletoč žádné sociální sítě nepotřebovala. Vždyť podle vládních údajů se mimořádné zavedení ošetřovného týká 760 tisíc dětí, respektive odhadem 403 tisíc domácností, z toho je cca 181 tisíc rodin závislých na čerpání dávky. Ministryni stačilo na sklonku března otevřít oči a namísto destruktivní politiky přistupovat konstruktivně také k našemu návrhu. Snad se přece nadstranicky dokážeme shodnout alespoň na tom, že je zkrátka nepřípustné, aby tolika rodinám hrozila finanční tíseň a chudoba.
 
Prezident Zeman s oblibou používá citát, který připisuje Winstonu Churchillovi. Britský ministerský předseda údajně kdysi řekl, že „jen idiot nemění své názory“. Pokud bych s prezidentem alespoň v tomto ohledu měla souhlasit, nezbývá mi než doufat, že se tímto citátem budou řídit také vládní představitelé. Jsme v situaci, kdy musíme lidem pomáhat okamžitě a nečekat na to, až začnou upadat do existenčních problémů a sahat po nevýhodných půjčkách. TOP 09 proto už od začátku krize předkládá návrhy, které mají lidem dnešní nelehké časy alespoň částečně usnadnit.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…