Předsedkyně komunistů Konečná: Proti vládě se staví už i ti, kteří by jí měli být nakloněni

08.09.2022 16:59 | Ze sítí

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná zveřejnila na facebooku další video s názvem Bez obalu. Tentokrát o tom, proč nevystoupila na sobotní demonstraci na Václavském náměstí. Důvod byl prostý, organizátoři ji mezi řečníky nezařadili. Pozvala své sledující na další demonstraci, v sobotu 17. září. A závěrem vyzvala vládu k demisi.

Předsedkyně komunistů Konečná: Proti vládě se staví už i ti, kteří by jí měli být nakloněni
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

I přesto, že Kateřinu Konečnou organizátoři mezi řečníky nezařadili, demonstrace se osobně zúčastnila.
 
„Každopádně jsem moc ráda, že jsem se mohla s mnohými z vás setkat, vyfotit se, podiskutovat. Mohu říct, že mě to neskutečně nabilo do dalšího boje. Mimochodem, můžeme se společně potkat znovu na další demonstraci na Václaváku, která bude už v sobotu 17. září od 14:00,“ řekla Konečná. 
 
Mnozí se jí prý také ptali, jak se mohli komunisté připojit k demonstraci, kde vystupovaly pravicové strany. 
 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí
„My jsme tam byli, abychom vyjádřili názor. Proti drahotě, proti chudobě, proti této vládě! Ano, s lecčíms, co na demonstraci od některých řečníků zaznělo, bytostně nesouhlasím. Ale myslíte, že je teď čas na kádrování? Buď jste proti vládě, nebo nejste! O to teď přece jde,“ připomněla.
 
Premiér Fiala podle jejích slov následně celou tu akci zlehčoval slovy, že šlo o setkání lidí, jejichž zájmy jdou proti zájmům občanů ČR. 
 
„Při pohledu na ceny energií, ceny pohonných hmot či další problémy, které Fialova vláda odmítá řešit a kvůli kterým už lidé mají této asociální vlády dost, se tedy ptám: Pane premiére, co má být ten veřejný zájem, proti kterému se lidé na náměstích staví? Staví se pouze proti vaší neschopnosti, což je fakt, kterými žádnými slovy zlehčit nejde. Proti vaší vládě se už staví i skupiny obyvatel, které by vám měly být z podstaty věci nakloněny,“ upozornila Konečná a zmínila anketu na serveru podnikatel.cz, kde vyjádřilo nedůvěru vládě hned 97 % z 8,5 tisíc hlasujících.
 
 
„Odklon podnikatelů od ODS dokládají i další data, dle kterých by si vláda při známkování jako ve škole vysloužila dle hodnocení podnikatelů a firem za dosavadní řešení energetické krize čtyřku. Zdalipak uslyšíme i od Petra Fialy, že i podnikatelé se vyjadřují proti zájmům občanů ČR?“ ptala se. 
 
Závěrem znovu vyzvala vládu k demisi. „Aby zemi mohl vládnout někdo, kdo bude mít pochopení pro frustraci lidí a bude vnímat jejich problémy, díky čemuž je bude moct začít namísto neustálého zlehčování situace konečně efektivně řešit,“ uzavřela předsedkyně KSČM. 
 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…