Přelomový rozsudek Evropského soudu ohledně pedofila Mohameda. Čekají nás zlé časy, obává se publicista

30.10.2018 22:05

Publicista Jiří Vyoral nevěřícně kroutí hlavou nad rozhodnutím Evropského soudu pro lidská práva ve věci islámu. Bojí se, že nás čekají zlé časy.

Přelomový rozsudek Evropského soudu ohledně pedofila Mohameda. Čekají nás zlé časy, obává se publicista
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Jiří Vyoral zaznamenal výrok Evropského soudu pro lidská práva, podle kterého není správné říkat, že byl prorok Mohamed pedofil, když po padesátce vstupoval do svazků s šestiletými holčičkami. Podobné věty podle soudu není možné vyslovovat v zájmu zachování náboženského smíru.

Soud sice uznal, že v evropském prostoru ctíme svobodu slova, ale náboženský smír má podle strážců spravedlnosti přednost. Rakušanka, která Mohameda označila za pedofila, musí zaplatit pokutu 480 euro.

Když se Vyoral o tomto soudním verdiktu dozvěděl, vzpomněl si na výrok slavného britského politika Winstona Churchilla, který kritizoval své politické oponenty za to, že ustupují Adolfu Hitlerovi, místo aby s ním bojovali.  

„Myslím, že na aktuálnosti opět získává citát Winstona Churchilla: ‚Británie a Francie měly na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolily hanbu. Budou mít válku‘,“ podotkl publicista v komentáři pro server iPrima.cz.

Možná, i proto svůj komentář nadepsal: „Mohamed nebyl pedofil. Byl jen trochu nedočkavý“. Ač prý nechce malovat čerta na zeď, má dojem, že se západní svět postupně podřizuje islámskému právu šaría.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…