Převaděči verze 2023: Řidička v pátrání, auto plné migrantů, zfetovaná se řítila jako blázen

18.10.2023 15:59

12. července 2023 schválila vláda Petra Fialy (ODS) zprávu o situaci v oblasti migrace a integrace za rok 2022. Mimo jiné v ní stojí, že v roce 2022 bylo odhaleno při nelegální migraci na území ČR celkem 29 235 osob (meziroční nárůst o 161,7 %). A video policie ČR kolující po sociálních sítích naznačuje, že ani v roce 2023 si migranti nedají pokoj. V tomto video sehrál jistou roli i malý oranžový králíček.

Převaděči verze 2023: Řidička v pátrání, auto plné migrantů, zfetovaná se řítila jako blázen
Foto: Screen FB Policie ČR
Popisek: Policie pronásleduje vozidlo prchající řidičky

V roce 2022 bylo odhaleno při nelegální migraci na území ČR celkem 29 235 osob (meziroční nárůst o 161,7 %). Z uvedeného počtu bylo 201 osob zjištěno při nelegální migraci přes vnější schengenskou hranici ČR a 29 034 osob při nelegálním pobytu. Při nelegální migraci přes vnější schengenskou hranici bylo zadrženo nejvíce státních příslušníků Gruzie (61), Ruska (32), Ukrajiny (132), Velké Británie (14) a Íránu (6). Neregulérní cestovní doklad na vnější schengenské hranici použilo 20 osob; nejčastěji občanů Gruzie (7 osob) a Íránu (5 osob). Při nelegálním pobytu bylo odhaleno nejvíce státních příslušníků Sýrie (20 980), kteří byli zadržováni při tranzitní nelegální migraci, jejíž vlnu ČR v roce 2022 zaznamenala. Dále následovali občané Ukrajiny (2829), Moldavska (1005) a Turecka (767),“ lze se dočíst ve zprávě, kterou publikovalo Ministerstvo vnitra a byla uveřejněna před čtvrt rokem.

Video Policie ČR kolující po sociálních sítích naznačuje, že stále existuje nemalé množství migrantů, kteří se snaží přes Česko dostat dál do západní Evropy.

Policisté uveřejnili video, na které zdrogovaná cizinka ujížděla strážcům zákona s vozem plnými migrantů. Žena předvedla riskantní a život ohrožující jízdu, která skončila tvrdým nárazem. Celé video provází zvuk kvílící policejní sirény a malý oranžový králíček na předním skle vozidla strážců zákona.

Žena během honičky málem vrazila do autobusu a jen těsně a s obrovským štěstím se vyhnula mnoha dalším vozům. Všichni protijedoucí řidiči měli velké štěstí, že se nic nestalo. „Jedeme ke křižovatce Malenovice, ona to bude zkoušet na dálnicu,“ ozval se na videu jeden z policistů těsně před tím, než řidičku zastavil nárazem do její dodávky.

„S autem plným migrantů ujížděla zfetovaná cizinka na Zlínsku policistům. Její divokou, riskantní jízdu, při níž narazila do protijedoucího vozidla, ukončili policisté z prvosledové hlídky až násilným zastavením vozidla. Ženu zatkli, protože byla v celostátním pátrání. Teď ji čeká obvinění z několika trestných činů. Migranty policisté vrátili zpět do sousedního státu, odkud přicestovali,“ napsali k tomu sami strážci zákona na facebooku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

..jedna zfetovaných převaděček co bourala byla ukrouška., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečistíčskvrn , 18.10.2023 17:26:01

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …