Prezident si ve středních Čechách prohlédne gripeny a popluje po Labi

23.04.2015 16:32

Výlet parníkem po Labi nebo prohlídka čáslavského vojenského letiště budou na programu třídenní návštěvy prezidenta Miloše Zemana ve Středočeském kraji, která se bude konat příští týden od úterý do čtvrtka. Hlava státu zavítá i do kladenské nemocnice a dobrovického cukrovaru a bude diskutovat s lidmi v Rakovníku, Milovicích a Brandýse nad Labem. Podrobný program cesty dnes zveřejnil krajský úřad. Zemanova prezidentská návštěva středních Čech se koná podruhé, poprvé byl jako prezident na oficiální návštěvě v kraji předloni v říjnu.

Prezident si ve středních Čechách prohlédne gripeny a popluje po Labi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lodní doprava na Labi

Třídenní cesta po regionu začne v úterý dopoledne v budově krajského úřadu na pražském Smíchově, kde se prezident setká s vedením hejtmanství a členy krajského zastupitelstva. Odpoledne má v plánu návštěvu kladenské nemocnice a poté zamíří do Rakovníka, kde se sejde s vedením radnice a bude diskutovat s lidmi na náměstí.

Ve středu prezident zavítá do Milovic na Nymbursku, kde si po setkání s vedením města promluví s místními lidmi v atriu v přízemí radnice. Dalším cílem bude Dobrovice na Mladoboleslavsku, kde Zeman navštíví muzeum cukrovarnictví, lihovarnictví a řepařství a sejde se se zástupci společnosti Tereos TTD, která patří mezi lídry tuzemského trhu s cukrem. Poté navštíví čáslavské vojenské letiště, kde si prohlédne letouny a pohovoří s piloty a příslušníky technického personálu. Bude si mimo jiné moci zblízka prohlédnout kokpit stíhačky Jas-39 Gripen.

V poslední den ve čtvrtek má Zeman v plánu návštěvu Brandýsa nad Labem u Prahy, kde se sejde s vedením města a místními lidmi a projede se výletním parníkem po Labi. Hejtman Miloš Petera (ČSSD) už dříve řekl, že vedení kraje chce Zemanovi představit projekt veřejných přístavišť, která by se v letošním roce měla začít stavět. Třídenní prezidentskou návštěvu uzavře tisková konference v brandýském zámku.

Předloni prezident navštívil mimo jiné kutnohorskou tabákovou firmu Philip Morris, kde promluvil k zaměstnancům. Zamířil i na Příbramsko, do rodného Kolína nebo do Nymburku. Zeman pravidelně cestuje i po dalších regionech v zemi, naposledy navštívil Karlovarský kraj.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…