Přežili jsme nacismus a komunismus, přežijeme i zelené fanatiky. Bašta o Vánocích dodává naději

26.12.2021 8:40 | Glosa

Křesťanská víra učí, že lidstvo je zatíženo dědičným hříchem. Poslanec za SPD Jaroslav Bašta má za to, že dnešní zelení fanatici tuto ideu převzali, jen místo klasického dědičného hříchu obvinili lidstvo, že nezodpovědně produkuje oxid uhličitý. Ať už při samotném dýchání nebo při jiných činnostech. Bašta v závěru roku varuje, že tato ideologie přivede, stejně jako ideologie nacistická a komunistická, Evropu na práh katastrofy. V tom lepším případě to podle něj bude jen občanská válka.

Přežili jsme nacismus a komunismus, přežijeme i zelené fanatiky. Bašta o Vánocích dodává naději
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jaroslav Bašta

Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta, dnes poslanec SPD, se v posledních dnech prosince zamyslel nad končícím rokem. A bylo to zamyšlení značně neveselé. Baštovi se totiž zdá, že ač se dnes stále řada lidí ohání svobodou a demokracií, ve skutečnosti se vracejí časy nesvobody.

„Přicházíme o všechny svobody, jež jsme až doposud považovali za samozřejmé. Svobodu názorů, svobodu slova, svobodu pohybu a hlavně svobodu žít beze strachu. Bojíme se epidemií, terorismu, války, chudoby a budoucnosti jako takové. Protože ti, které jsme zvolili, aby nám pomáhali zvládat problémy přesahující naši každodennost, slouží někomu jinému. Lidem, kteří se považují za majitele našeho světa a domnívají se, že mají dostatek peněz, technologií a sluhů, aby ho mohli přetvořit k obrazu svému,“ napsal poslanec v textu pro PrvníZprávy.cz.

Bašta upozorňuje, že naše svoboda je osekávána ve jménu ochrany planety, ve jménu snížení produkce oxidu uhličitého, který lidé šíří už jen tím, že žijí, neboť ho vydechují. Ideologii, kterou se teď řídí EU a kterou shrnuje do plánu nazvaného Green Deal, považuje Bašta za stejně nebezpečnou, jako byl nacismus či komunismus.

„Bytosti obtížené dědičným hříchem, který je možné vyčíslit v tunách CO2. Tím chtějí zdůvodnit všechna omezení, která na nás chystají. Omezí nás v jídle – nedávno jsme se dozvěděli, kolik tisíc tun smrtelného kysličníku uhličitého vyprodukuje náš zvyk jíst štědrovečerního kapra. Zamezí nám v pohybu zrušením aut se spalovacími motory. Budeme se muset uskrovnit ve svých nárocích na bydlení nejen z hlediska vytápění, ale také prostoru. Podle George Sorose a Franse Timmermanse se má do Evropské unie přistěhovat 300 milionů Afričanů a ti někde budou muset bydlet,“ upozornil Bašta.

Poslanec se obává, že tato snaha zavede Evropu na práh války. V tom lepším případě to podle jeho názoru bude jen válka občanská.

Ale aby nekončil tak pesimisticky, vyjádřil své pevné přesvědčení, že když tento národ přežil řádění nacistů a komunistů, přežije i řádění zelených fanatiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…