Proč skončila Samková? Zde je překvapivé a úplně jiné zdůvodnění

12.05.2014 15:54

Sociolog a podnikatel Petr Hampl na svém blogu vysvětluje, proč musela Klára Samková odejít z čela kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie. Podle něj se v české politice projevuje nový rasistický přístup neomarxistické levice, kam řadí stoupence pravdy a lásky. Samková prý narušovala jejich představu o světě, a tak musela být odstraněna.

Proč skončila Samková? Zde je překvapivé a úplně jiné zdůvodnění
Foto: Ivan Dostál
Popisek: PhDr. Petr Hampl na besedě ve Valašském Meziříčí

Hampl v souvislosti se Samkovou mluví o příkladu Hermana Caina, černocha vyrůstajícího v chudých podmínkách, který byl předurčen k tomu, aby se stal členem pouličního gangu. Přesto se tomu vyhnul a stal se manažerem sítě pizzerií. V roce 2011 se přihlásil do republikánských primárek a mezi ostatními americkými politiky působil jako zjevení. Bylo vidět, že je zvyklý mít reálnou odpovědnost a že se považuje za člena chudé vrstvy. Znal totiž osobně lidské příběhy. Jeho program byl konzervativní, libertariánský a Cain preferoval zdravý rozum před názory elit.

Cain dokázal svou komunitu vybičovat k práci. To se levici nelíbilo

Cain ovšem vybočoval, místo toho, aby kritizoval bělochy a stěžoval si na diskriminaci, tak svou komunitu vybízel k práci. Byl mezi svými lidmi vážený a díky svému přístupu měl výsledky.

Celý článek ZDE

Za to ovšem Cain musel strpět útoky od kolegů na straně levice. Bojovníci proti tradiční morálce se na chvíli vrátili k rodinným hodnotám a začali Cainovi předhazovat 20 a více let staré aférky s kolegyněmi. Herman Cain nakonec svou kandidaturu stáhnul.

Samková narušila představy neomarxistické levice

Samková podle Hampla není Herman Cain, má s ním ovšem mnoho společného. Prý narušuje představy, které má o světě neomarxistická (pravdoláskařská) levice. Podle průzkumů měla navíc našlápnuto do Evropského parlamentu. Měla působit v sekci Europe for Freedom and Democracy a mohla být výraznou osobností v celé Evropě.

Podle Hampla ovšem Český rozhlas provedl popravu Samkové. Dva týdny před volbami odpálil zprávu o tom, že kandidátka údajně ošálila Českou spořitelnu. Bankovní společnost přitom nikoho nežaluje, nepodala trestní oznámení a nedožaduje se ani náhrady škody. Hampl proto pochybuje, že vůbec nějaká škoda vznikla.

Politicky nekorektní advokátka s nesprávnou barvou pleti nesmí být europoslankyní

„Zkrátka, politicky nekorektní advokátka s nesprávnou barvou pleti nesmí být soudkyní Nejvyššího soudu (i když nikdy nikdo nezpochybnil její kvalifikaci) a nesmí být ani europoslankyní,“ uzavírá Hampl své zamyšlení na blogu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…