Profesor: EU je mrtvý projekt. Jako za normalizace. Chtějí míšení ras v Evropě. Skončí to celé tragicky

04.05.2017 13:21

Evropskou unii považuje překladatel a politolog, profesor Alexander Tomský za škodlivý utopický projekt, jenž může skončit tragicky. Řekl to v rozhovoru pro týdeník Reflex, kde mimo jiné zmínil i to, že daleko větší hrozbu vidí v islámu. Před ním by se podle jeho názoru měla Evropa uzavřít.

Profesor: EU je mrtvý projekt. Jako za normalizace. Chtějí míšení ras v Evropě. Skončí to celé tragicky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Alexander Tomský

V rozhovoru pak Tomský vzpomínal na dobu, kdy působil v okruhu poradců konzervativní premiérky Margaret Thatcherové. „Díky mně si přečetla například Havlovu Moc bezmocných nebo Solženicynovo Nežít se lží,“ zmínil Tomský s tím, že byla vynikající. „Byla přísná, racionální, logicky myslící bytost, tak trochu neženská. Působila poněkud strojeně jako dáma z vyšší společnosti – kostým, perly kolem krku, s nezbytnou kabelkou, snad každodenní ondulací,“ popsal Thatcherovou Tomský. Se současnou premiérkou Theresou Mayovou, k níž je často novináři přirovnávána, však Tomský podobnost nevidí. „Mayová je v politice opatrná a umírněná, nemá myslitelskou hloubku Thatcherové,“ míní.

Dále si pak vzal již na paškál Evropskou unii. „Je to utopický projekt, nesmírně nákladný a ekonomicky škodlivý, taková babylónská věž, která se zřítí. Stavíte na vnitřně rozporném základě. Podívejte se, jak sílí nacionální strany a populisté všeho druhu. Nebyli by tu, kdyby nebyla EU,“ domnívá se a dodává, že Unie se nachází v mrtvé, normalizační fázi. Přesto tvrdí, že spolupráce evropských států je nutná, ale jen na základě společných zájmů – například obrany, svobodného trhu a bez společné měny. „Tmelem společenství může být jen národ,“ uvedl spolu se slovy, že bez něj je liberální demokracie neudržitelná. 

„Jenže bruselská nomenklatura a politici hlavního proudu hodlají národy zničit, proto podporují imigraci, i když se takticky tváří, že usilují o ochranu vnějších hranic,“ dodal muž, jenž v minulosti hlasovat proti vstupu Česka do EU i pro vystoupení Velké Británie z Unie. Z Evropy má podle něj vzniknout amalgám kultur a ras. 

„Ideologie politické korektnosti nedovoluje mezi migranty vybírat podle původu. Vyznavači koránu jsou většinou nevinní, od sebevražedného terorismu je chrání pud sebezáchovy. Jejich velký počet ale evropskou civilizaci svobody rozvrátí,“ dodal.

Domnívá se také, že můžeme obstát jako menší země, nepotřebujeme být součástí nějaké nadnárodní říše. „Ani kvůli hospodářství, ani kvůli bezpečnosti,“ uvedl s tím, že impéria škodí ekonomice. Je podle něj jen otázkou času, kdy se Unie rozpadne.

Závěrem pak dodal, že západní společnost se skutečně štěpí. „Dělicí čára probíhá mezi kosmopolitní elitou a obránci národního domova, ale i mezi internacionalismem, jenž předpokládá suverénní státy, a supranacionalismem, který vytváří nadvládu mezinárodních organizací, jež si osobují rozhodovat o osudu států bez ohledu na jejich národní zájmy a volené vlády. Supranacionalistická je EU, mezinárodní tribunál, Kjótský protokol, Světová banka, MMF a další. Budovatelský kult jednotného lidstva se dnes kácí i zásluhou velkých států, jako jsou Čína, Rusko, Indie,“ uzavřel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…