Profesor Knížák ve varu: Někteří obvodní lékaři se bojí pacientů. Kvůli covidu. Zanedbaná péče!

22.03.2021 22:55

Lidé neumírají na covid, ale na zanedbanou lékařskou péči, říká profesor Milan Knížák. Stále podle něj slyšíme jen ódy na zdravotníky, ale v řadě případů to neplatí. Lidi zbytečně oslabuje masáž deprimujícími informacemi z médií a chaotická vládní nařízení. „Lidé potřebují k životu naději, ne zákazy a nařízení. Proč už není čas defenestrací?“ dodává.

Profesor Knížák ve varu: Někteří obvodní lékaři se bojí pacientů. Kvůli covidu. Zanedbaná péče!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

„Někteří obvodní lékaři se covidových pacientů bojí, bojí se vlastně všech pacientů, co kdyby náhodou přicházeli s covidem, a tak léčí po telefonu, z okna nebo přes celou ordinaci. Covidoví pacienti, kteří neleží v nemocnicích, nedostávají dostatečnou léčbu, většinou žádnou, jen spousty rad, které nevedou k ničemu,“ glosuje Knížák aktuální pandemickou situaci.

A pokračuje: „Lékař, který nevyšetří pacienta, neví, co mu vlastně je. Všechno se pokrývá zaklínadlem covid. Lidé neumírají na covid, ale s covidem, poněvadž se čím dál víc projevuje zanedbaná péče, která pacienta oslabí tak, že se tělo přestává bránit,“ upozorňuje na problém, že drobné i vážné choroby se přestaly léčit.

Uvedl svůj vlastní příklad. „Léčím se v IKEM se srdeční chorobou a chodil jsem na pravidelné prohlídky a byly mně pravidelně předepisovány léky. IKEM mě vždy písemně nebo telefonicky zval. Teď ticho po pěšině. Ještě že můj obvodní lékař patří mezi ty zodpovědnější a aktivnější,“ popisuje osobní zkušenost.

Původní text ZDE.

„Tím, že zanedbáváme léčení ostatních necovidových chorob, že jsme neustále masírováni deprimujícími informacemi z médií, uváděni do zmatku chaotickými vládními nařízeními, jsme natolik oslabení, že nás porazí i covidový invalida, natož zdravý coviďák,“ konstatuje profesor.

„Lidé potřebují k životu naději, ne zákazy a nařízení. Proč už není čas defenestrací? Rád bych se připojil,“ uzavírá Milan Knížák.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…