Profesoru Fialovi došla trpělivost. Komunální koalice ODS s SPD a KSČM už je prý moc

30.10.2018 21:21

Uzavření dvou koalic na komunální úrovni s SPD kritizují předseda ODS Petra Fiala a někteří další jeho straničtí kolegové. Z toho důvodu se situací v Hranicích na Moravě, kde se místní ODS chce spojit nejen s SPD, ale i KSČM, bude zabývat předsednictvo občanských demokratů, upozornil server Echo24.cz.

Profesoru Fialovi došla trpělivost. Komunální koalice ODS s SPD a KSČM už je prý moc
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Už před komunálními volbami ODS jasně prohlašovala, že nehodlá vytvářet žádné koalice s komunisty ani okamurovci. Přesto krátce po volbách byla oznámena koaliční spolupráce ODS s SPD v Kladně. Další pak před několika dny také v Hranicích na Moravě, kde se ale ODS plánuje spojit pro změnu s KSČM. 
 
Předseda ODS Petr Fiala i místopředseda strany Martin Kupka to tak ale ponechat nechtějí. Celou situaci tak probere ještě předsednictvo občanských demokratů v nejbližších dnech. Vedení strany se chce prý bavit s kolegy na komunální úrovni o dojednané koalici v Hranicích na Moravě. 
 
Kupka prý nepředpokládá, že by ODS spolupracovala s KSČM a SPD. „Situaci v Hranicích zatím přesně neznám, ale budu se informovat. Opravdu nepředpokládám, že bychom podepisovali smlouvu s KSČM a SPD,“ sdělil.
 
Dále uvedl, že jej zástupci Kladna o koalici informovali až potom, kdy se zformovala napříč politickým spektrem i jako reakce na nebezpečí vzniku koalice Volby pro Kladno, KSČM a SPD. 
 
 
„Prezentovali to jako jedinou matematicky možnou alternativu a menší zlo,“ řekl deníku Echo24 místopředseda ODS k vládnoucí koalici v největším Středočeském městě Kladně, kde občanští demokraté vládnou s SPD, čímž zabránili koalici s komunisty.
 
Původně měla ODS vládnout s SPD i v Krupce na Teplicku. Podle slov předsedy strany Petra Fialy však člen ODS, jenž vstoupil do koalice s okamurovci, pak na základě výzvy místního sdružení ukončil členství ve straně. 
 
Původní zdroj ZDE.
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…