Prohlášení KSČM po smrti vojáků v Afghánistánu: Kapitalistické státy podporovaly terorismus. Odmítáme agresivní politiku USA

05.08.2018 17:50

Čeští komunisté se vyjádřili k úmrtí tří českých vojáků v Afghánistánu. Jejich smrti prý velmi litují, ale považují ji za zbytečnou. Čeští vojáci podle komunistů padli v mocenském boji kapitalistů o větší moc.

Prohlášení KSČM po smrti vojáků v Afghánistánu: Kapitalistické státy podporovaly terorismus. Odmítáme agresivní politiku USA
Foto: Vít Hassan
Popisek: Komunistický první máj v Brně

Českou republiku zarmoutila zpráva o zbabělé vraždě tří českých vojáků v Afghánistánu. Hlubokou soustrast rodinám zemřelých vyjádřili prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš (ANO), poslankyně ODS Jana Černochová i Miroslav Kalousek z TOP 09. Černochová i Kalousek označili padlé vojáky za hrdiny. Prezident Zeman zdůraznil, že navzdory tragické ztrátě nesmíme přestat bojovat proti terorismu.  

Čeští komunisté se také vyjádřili k úmrtí tří českých vojáků. I komunisté litují jejich smrti. Ale na rozdíl od Kalouska či Černochové považují smrt českých vojáků za naprosto zbytečnou. Čeští vojáci podle komunistů padli ve zbytečném boji amerických, britských a francouzských kapitalistů. V boji o větší moc.

„KSČM je přesvědčena, že ke  smrti tří mladých vojáků  nemuselo dojít. Terorismus je dnes  velice vážnou hrozbou, se kterou je nutné bojovat.  Zřetelně se ukazuje, jak  ve světě  narůstají stále více nesmyslné války a násilí, které nejsou vedeny v zájmu nastolení  důstojných podmínek pro život lidí v míru. Kapitalistické velmoci USA, Francie, Velká Británie ve snaze přerozdělit si svá světová panství vytvářely a podporovaly vznik terorismu proti legitimním vládám v jiných zemích. Když se tento terorismus obrátí proti nim, nejsou  schopny mu čelit,“ stojí v prohlášení komunistů.

Podle KSČM je třeba, aby se čeští vojáci stáhli ze zahraničních misí, které se neopírají o mandát OSN, a zbytečně neumírali.

V prohlášení komunistů doslova stojí:

Prohlášení KSČM k úmrtí třÍ českých vojáků v Afghánistánu.

KSČM vyslovuje hlubokou lítost nad třemi mladými životy, které se staly zbytečně obětí  sebevražedného atentátu v Afghánistánu - provincii Bagrám a rodinám pozůstalých vyjadřuje hlubokou soustrast.

KSČM je přesvědčena, že ke  smrti tří mladých vojáků  nemuselo dojít . . Terorismus je dnes  velice vážnou hrozbou, se kterou je nutné bojovat.  Zřetelně se ukazuje, jak  ve světě  narůstají stále více nesmyslné války a násilí, které nejsou vedeny v zájmu nastolení  důstojných podmínek pro život lidí v míru. Kapitalistické velmoci  USA, Francie, Velká Británie ve snaze přerozdělit si svá světová panství,  vytvářely a podporovaly vznik terorismu proti legitimním vládám v jiných zemích. Když se tento terorismus obrátí proti nim, nejsou  schopny mu čelit.

Je proto třeba velice vážně posuzovat účast českých vojáků v zahraničních misích a charakter  každé mise. Na základě toho KSČM žádá bez výhrad zastavení účasti České republiky v zahraničních vojenských misích bez mandátu Rady bezpečnosti OSN, odmítá agresivní politiku USA a požaduje přehodnocení světového bezpečnostního systému, včetně setrvání České republiky v NATO. Za rozpoutání  dnešní občanské války v Afghánistánu nesou největší odpovědnost právě Spojené státy americké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…