Projevy Babiše a Kulhánka zahájí poradu českých velvyslanců v Praze

23.08.2021 6:30

Projevy premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zahraničních věcí Jakuba Kulhánka (ČSSD) začne dnes v Praze tradiční porada českých velvyslanců.

Projevy Babiše a Kulhánka zahájí poradu českých velvyslanců v Praze
Foto: FB Andrej Babiš
Popisek: Premiér Andrej Babiš, velvyslanec Jiří Baloun a ministr zahraničí Jakub Kulhánek drží českou vlajku, zachráněnou z Afghánistánu

Jednání se v Černínském paláci tentokrát uskuteční po roční přestávce, loni jej ministerstvo muselo odložit kvůli restrikcím spojeným s epidemií covidu-19. Porada potrvá do pátku.

Kromě úvodních projevů předsedy vlády a ministra, které jsou jediné veřejně dostupné, bývá obvyklou součástí porady také přijetí prezidentem na Pražském hradě. Členové vlády, představitelé diplomacie a pozvaní hosté budou podle ministerstva hovořit o širokém spektru zahraničněpolitických, bezpečnostních, konzulárních, unijních a ekonomických témat.

Loni měla s ohledem na koronavirová opatření řada velvyslanců problém dostat se do Prahy. Nejprve poradu diplomaté odložili na leden, kdy se ale epidemická situace opět zhoršila. „Něco málo proběhlo online, ale to nenahradí plnohodnotnou poradu za osobní přítomnosti vedoucích zastupitelských úřadů,“ uvedl v té době dnes již bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …