Protiproud si tropí žerty ze západní propagandy. Ukrajinu prý dobývá ruský trpaslík

27.04.2014 19:03

Na fotografiích z oficiálního diplomatického zdroje dobývá Ukrajinu trpaslík Gimli, míní redaktor magazínu Protiproud.cz Karel Trnka. „Čí je to agent? Američané mlží, Česká televize opět bojuje na straně dobra. Už nejméně šedesát let,“ porýpává ve svém komentáři.

Protiproud si tropí žerty ze západní propagandy. Ukrajinu prý dobývá ruský trpaslík
Foto: archiv red, tan
Popisek: Ukrajinská krize

Trnka se v údivu pozastavuje nad klesající kvalitou oficiální propagandy v západních médiích. Jak jinak vysvětlit stále absurdnější důkazy o ruské agresi na Ukrajině? Poté, co NATO uveřejnilo „aktuální" tři týdny staré satelitní záběry ruské armády u hranic s Ukrajinou, západní reportéři přijeli na místo činu. Nalezli pouze prázdná pole s dobytkem a mnoho, přemnoho much. „Jenže! Pak přišla Obamova administrativa a uhodila hřebíček na hlavičku,“ píše redaktor.

Američané uveřejnili fotografie, jež mají dokazovat přítomnost ruských speciálních sil na Ukrajině. Jenže Trnka nevěří jejich autenticitě. Jsou na nich totiž údajně vojáci, kteří předtím operovali v roce 2008 v Gruzii. A již samotný fakt, že domnělé snímky pocházejí od ukrajinských velvyslanců – a ti si je zase evidentně stáhli z internetu, kde kolují už nějakou chvíli – může prý leccos napovědět.

Kozák a Gimli se v davu neztratí

„Jde o nepovedený podvrh. Nejen proto, že jsou fotky absolutně rozmazané. Jakoby to samo o sobě nestačilo, ještě je ‚rozmázla‘ západní média!“ myslí si redaktor magazínu bývalého vicekancléře Václava Klause Petra Hájka.

Dalším důkazem, který podle Trnky svědčí o nepravdivosti zveřejněných fotografií, je podle něj skutečnost, že údajní ruští vojáci mají typickou „ruskou tvář“ a výrazný akcent. Na dotyčných snímcích tak dle jeho slov jsou dva jedinci, které lze pracovně pojmenovat jako „Kozák“ a „Gimli“. Poznáte je prý všude, nelze je nevidět a v davu se nikdy neztratí.

Celý text ZDE.

Hlavně vousy a tvrdý výraz

„Kozák“ má podle Trnky na hlavě „nenápadnou“ papachu, takže je okamžitě jasné, kde jsou jeho kořeny, „Gimli“ pak má vousy. „Je to typický ruský agent – svým vzezřením dokonale splývá s okolím – poznáte ho jedině podle značky na rameni, která je i pro neznalé lidi z dalekých krajů jednoznačnou indicií, že patří k ruským jednotkám,“ dodává.

„Teď trochu seriózněji: Opravdu si myslíme, že je prezident Putin padlý na hlavu? Myslíme si, že kdyby chtěl mít v pozadí tajné jednotky, že by posílal zrovna Kozáka a Gimliho s páskou na rukávu? Nyní přichází na řadu otázka, kterou jsme celou dobu záměrně obcházeli: Existují originální fotografie ruských vojáků na území Ukrajiny?“ ptá se redaktor.

Česká televize jede v linii ruské propagandy

V souvislosti s fotografiemi kritizuje i postoj veřejnoprávní České televize, která podle něj dále „jede“ v ukázkové linii svazácké protiruské propagandy a stahovat nepodložené spekulace, nebo je alespoň přiznat či se za ně dokonce omluvit, ji prý ani nenapadne.

„Ale měli bychom se na to možná dívat pozitivněji. Naše hlavní veřejnoprávní médium je vlastně úžasně konzistentní. Stále je ve válce. Dříve za Moskvu proti Washingtonu, teď za Washington proti Moskvě. Až na změnu znaménka z plus na minus je to pořád stejné. Prolhané, jednostranné, bolševické,“ uzavírá Trnka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…