První smrt v Evropě vinou nového koronaviru

15.02.2020 16:50

Koronavirus z Číny se dál šíří. Podle agentury Reuters už se nakazilo přes 66 tisíc lidí, většina z nich v centrální Číně, konkrétně v provincii Chu-pej. Virus si vyžádal už přes 1500 obětí. Vůbec poprvé zabíjel i v Evropě, konkrétně ve Francii.

První smrt v Evropě vinou nového koronaviru
Foto: Twitterový účet @Mikeygy
Popisek: Pilot na letišti ve Wu-chanu na počátku pandemie

Agentura Reuters uvedla, že čínský koronavirus nadáe představuje hrozbu především pro čínský lid a velkou výzvu pro tamní vládnoucí komunistickou stranu, která se snaží nebezpečnou epidemii dostat pod kontrolu. Vláda v Pekingu hlásí 66.492 nakažených osob a 1523 mrtvých. Většina z nich v centrální Číně.

Z Paříže však přišla zpráva, že jeden lidský život si koronavirus vyžádal i tam. Jde o čtvrtou oběť mimo území pevninské Číny. Lidský život si koronavirus vyžádal v Japonsku, v Hongkongu, na Filipínách, a teď už i ve Francii, kde nemoci podlehl osmdesátiletý čínský pacient.

Ještě před pár dny se zdálo, že by Čína mohla mít to nejhorší za sebou, ale počty nemocných stále rostou. Podle Reuters je to způsobeno i změnou metodiky vyhodnocování nemoci. Počty nemocných mohou ještě vzrůst, až se Číňané budou vracet z nuceně prodloužených dovolených zpátky do práce, např. do Pekingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…