Publicista: Rusové mají rádi Putina? Tak jim zakážeme užívat si u nás. Z Ukrajiny uděláme nové Západní Německo

04.06.2014 8:27

Spusťme novou železnou oponu, pod tímto titulkem vyzývá na názorové stránce středečních Lidových novin publicista Vilém Barák k zavedení přísných sankcí proti Rusku. Zároveň doporučuje přijmout Ukrajinu do západního společenství. „Umožní to posunout železnou oponu o 1200 kilometrů dál na východ od Evropské unie,“ píše publicista.

Publicista: Rusové mají rádi Putina? Tak jim zakážeme užívat si u nás. Z Ukrajiny uděláme nové Západní Německo
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Podle něj se situace na Ukrajině „až děsivě“ podobá sudetské krizi v roce 1938. „A to jak tahy ze strany agresora, tedy Ruska, tak nemastnou neslanou reakcí `mocností`,“ míní Barák s tím, že USA, Rusko a Velká Británie výměnou za předání jaderných zbraní zaručily Ukrajině bezpečnost a územní celistvost. „Je nepochopitelné, že se s Ruskem jedná o vnitřních záležitostech Ukrajiny, nikoliv pouze o splnění těchto garancí,“ napsal publicista.

Vyzývá proto ke spuštění nové železné opony od Finského zálivu k Azovskému moři. Navrhuje přerušit s Ruskem jakoukoliv vojenskou spolupráci, zpřísnit vízovou povinnost pro běžné Rusy, ukončit odběr plynu a ropy z Ruska poté, co dojde k propojení ropovodů a plynovodů.

Když Rusům Putinův kurs vyhovuje, ať jej snáší se vším všudy

Podle něj bychom také měli ukončit podporu alternativních zdrojů a za ušetřené peníze začít stavět jaderné bloky, ale bez účasti ruských firem. „Zcela určitě Rusové nesmí na Západě investovat, užívat si nemovitostí, dávat děti do škol, prostě mít zde možnost odpočívat o přestávkách při dobývání světa,“ poznamenává s tím, že pokud Rusům Putinův šovinistický kurz vyhovuje, „ať jej snáší se vším všudy“.

Závěrem píše, že Ukrajina by měla být přijata do západního společenství, protože hospodářská pomoc této zemi vyjde levněji než závody ve zbrojení nebo válka. „Ať se Ukrajina stane západním Německem, které východnímu Německu neustále připomínalo jeho trapnost,“  uzavírá s tím, že vypukla nová studená válka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…