Putin varoval Kyjev: Vojenské řešení na východě Ukrajiny nebudeme tolerovat

15.11.2014 17:00

Ukrajinská krize skončí a vztahy Moskvy se západními zeměmi se opět normalizují. Prohlásil to Vladimir Putin v rozhovoru s německou televizí ARD. Zároveň však varoval, že Rusko nebude Kyjevu tolerovat vojenské řešení na východě Ukrajiny.

Putin varoval Kyjev: Vojenské řešení na východě Ukrajiny nebudeme tolerovat
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

"Samozřejmě očekáváme, že se situace změní k lepšímu. Samozřejmě očekáváme, že krize na Ukrajině skončí. Samozřejmě chceme normální vztahy se všemi našimi partnery včetně těch ve Spojených státech a Evropě," řekl Putin v rozhovoru, jehož výňatky ARD předem zveřejnila, protože celé interview bude vysílat až v neděli večer.

Ruský prezident také varoval před jednostranným svalováním viny. "Nejdůležitější je, aby se na problém nenahlíželo jen z jednoho úhlu," řekl. Dodal, že ukrajinská vláda nasadila na východě země armádu, ale o tom se nemluví. "To znamená, že chtějí, aby tam ukrajinská vláda všechno zničila, všechny politické oponenty a soupeře. To chcete? My tedy ne," zdůraznil Putin.

"Tohle nepřipustíme," prohlásil. Opětovně také popíral, že by se Rusko na konfliktu na východní Ukrajině podílelo.

Sankce podle Putina škodí vztahům mezi Ruskem a Evropou

Šéf Kremlu se také vyjádřil k sankcím, které Západ vůči Moskvě uvalil. Odvetná opatření podle Putina sice poškozují Rusko i světovou ekonomiku, ze všeho nejvíc ale škodí vztahům mezi Ruskem a Evropou. "V tomto případě jsou (sankce) navíc v rozporu s mezinárodním právem, které reguluje ekonomickou sféru, a principy Světové obchodní organizace (WTO), na čemž se pokusíme shodnout na summitu G20," řekl Putin v další části rozhovoru, který byl natočen ve čtvrtek ve Vladivostoku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…