Putinovy zrůdy budou kousat a škrábat. Občané Doněcku zaplatili za to, že si nechali vymýt mozky, zní z Kyjeva

14.07.2014 8:41

Bývalý pilot ukrajinské armády a zakladatel Centra pro výzkum vojenství a politiky Dmitrij Tymčuk každý den publikuje shrnutí událostí v rusko-ukrajinském konfliktu. Jeho texty se objevují v anglicky psaném internetovém deníku Kyiv Post, jenž sám sebe označuje za „okno na Ukrajinu".

Putinovy zrůdy budou kousat a škrábat. Občané Doněcku zaplatili za to, že si nechali vymýt mozky, zní z Kyjeva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace před Strakovou akademií na podporu Ukrajiny nazvaná Praha pro Ukrajinu - Za vaši i naši svobodu!

Minulý pátek byl podle Tymčuka dalším černým dnem v historii Ukrajiny a zmiňuje, že za posledních 24 hodin zemřelo dvacet tři vojáků a dalších devadesát tři bylo zraněno. „Chlapci, my vás pomstíme. Lhostejno, jak moc a jak dlouho ještě budou Putinovi pohůnci v agónii kousat a škrábat. Všechny tyhle zrůdy za vaši smrt draze zaplatí," uzavírá Tymčuk první bod ve výčtu negativních zpráv.

Za druhou negativní zprávu považuje Tymčuk skutečnost, že doněčtí rebelové „podruhé za poslední tři dny ostřelovali státní hranici s Ruskem". To je podle Tymčuka jasná provokace, která má ruského prezidenta Vladimira Putina přimět k vojenské akci proti Ukrajině. „Je zřejmé, že celou tuto operaci od začátku řídí ruská tajná služba," má jasno Tymčuk.

Dále Tymčuk pokračuje ve výčtu tří pozitivních zpráv. První z nich se týká pokračující úspěšné operace proti teroristům. „Přes dílčí neúspěchy jsme několikrát silně udeřili na pozice protivníka a zničili jsme část jeho bojového arzenálu. Není známo, kolik povstalců odešlo na onen svět. Doufejme však, že dost na to, aby to ostatní přesvědčilo o marnosti jejich počínání," věří Tymčuk.

Celý článek v angličtině čtěte ZDE.

Ve druhé pozitivní zprávě se Tymčuk zabývá výstavou v kyjevském Národním muzeu Velké vlastenecké války, jejímž cílem je přinést důkazy o podpoře Ruska doněckým povstalcům. „Vedle zabavených zbraní, které používá pouze ruská armáda, je na výstavě k vidění spoustu zajímavých usvědčujících dokumentů. Ty potvrzují to, co je nám již dávno jasné. Rusko od začátku podporuje povstalce ve všech směrech. Doufám, že někteří váhaví evropští politici po zhlédnutí tak pádných důkazů konečně otevřou oči," míní Tymčuk.

Třetí pozitivní zprávou je pro Tymčuka konání Národní rady pro televizní a rozhlasové vysílání Ukrajiny, která ohlásila, že veškeré ukrajinské televizní kanály obnovily své vysílání a ruským televizím na území země bylo naopak zabráněno vysílat další propovstaleckou propagandu. „Doněčtí obyvatelé draze zaplatili za vymývání mozků ruskou propagandou. Teď snad konečně dostanou příležitost podívat se na celou situaci vlastníma očima. Bez toho, aby je instruovala monstra typu Dmitrije Kyselova, který plní úlohu Putinova Goebbelse," je přesvědčen Tymčuk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…