Raději se vrátím do Sýrie a zemřu, vzkazuje z Turecka nešťastný uprchlík

19.03.2016 17:28

Fadi Mansour žije už rok na letišti v tureckém Istanbulu. Když utíkal ze Sýrie, zřejmě nečekal, že tam skončí. Mladý muž se snažil utéct před vojenskou povinností ve státě diktátora Bašára Asada. Teď je však ochoten vrátit se domů a raději tam zemřít, než by prožil další den na tureckém letišti. Dlí tu od 15. března 2015.

Raději se vrátím do Sýrie a zemřu, vzkazuje z Turecka nešťastný uprchlík
Foto: Theatlantic.com
Popisek: Homs v Sýrii

Syřan Fasi Mansour žije už více než rok v letištní hale. „Na letišti je zadržován v takzvané hale pro problematické cestující. Ta je ale podle lidskoprávní organizace Amnesty International (AI) pro život nevhodná. Nejde do ní totiž žádné přirozené světlo, nejsou zde postele ani žádné soukromí,“ píše server Echo24.cz s odvoláním na server britského deníku Independent.

Mansour se na sebe snaží upozornit na sociální síti Twitter a již bez okolků píše, že se raději vrátí domů, než by zůstával v Turecku. Tam prý alespoň zemře rychle. Na letišti umírá pomalu. To, co zažívá v místě, kam se ani nedostane denní světlo, nelze nazvat životem.

A není to první podobný případ. V loňském roce prchla ze Sýrie jedna kurdská rodina a skončila na letišti v Moskvě. Kvůli údajně falešným vízům. Po padesáti dnech v letištní hale dostala rodina možnost žít alespoň v letištním hotelu. Po nátlaku OSN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…