Radek John na rozloučenou: Vyhrožují mi smrtí, ale bojuju dál

24.09.2013 11:01

Radek John se po třech letech v Poslanecké sněmovně v barvách Věcí veřejných vrací k profesi novináře. Své angažmá však považuje za úspěch. Jeho strana prý dokázala udělat maximum pro očištění země od dinosaurů.

Radek John na rozloučenou: Vyhrožují mi smrtí, ale bojuju dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

„Já považuji svůj úkol za splněný. Sliboval jsem nastartování policie, výměnu policejního prezidenta, výměnu vedení protikorupční policie. Výsledek se dostavil,“ prohlašuje čestný předseda VV v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Teď se prý chce zaměřit na práci investigativního novináře na TV Barrandov. „Z pozice novináře teď můžu udělat více, protože politické strany se opět snaží zatlačit policii do kouta a to je třeba hlídat z pozice médií,“ varuje.

Kromě toho se chce nadále angažovat v politice na komunální úrovni. „Jsem zastupitelem Prahy 5, kde v tuto chvíli likvidujeme hazard,“ vypráví. Proto hodlá kandidovat i v příštích komunálních volbách, pokud se nenaplní výhrůžky majitelů heren, kteří mu prý aktuálně slibují zabití.

Celkově má však pocit, že jeho strana udělala pro očištění od dinosaurů maximum. „Jeden dinosaurus, pan Rath, je před soudem. Na pana Kalouska jsme podali několik trestných oznámení. Byli obžalováni poslanci za trafiky,“ vypočítává úspěchy. Celkem prý bylo přijato pět zákonů, které usnadnily vyšetřování korupce, a všechny podporovaly Věci veřejné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

13:35 Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

Před kamerami ČT se k velké debatě sešli kandidáti do Evropského parlamentu. A ve studiu chvílemi ho…