Rakousko, kde je 30 tisíc nezaměstnaných azylantů: Nebudeme mávat uprchlíkům. Z chyb jsme se poučili. Nenechme se vydírat

10.03.2020 8:47

Rakouský list Wiener Zeitung hlásí, že Rakousko posílá na hranice celkem 2 200 vojáků. Mají bránit zemi před migranty, rakouská vláda totiž nechce opakovat scénář z roku 2015 a vítat nově příchozí.

Rakousko, kde je 30 tisíc nezaměstnaných azylantů: Nebudeme mávat uprchlíkům. Z chyb jsme se poučili. Nenechme se vydírat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rakouská vlajka

Lidovecká ministryně obrany Klaudia Tannerová a ministr vnitra Karl Nehammer z téže strany posílají na hranice své země armádu. Očekávají, že vojáci budou kontrolovat hranice jak kvůli koronaviru, tak kvůli nové možné vlně migrace. Lidovci totiž už nechtějí, aby se opakovala situace z roku 2015, kdy Rakušané vpustili do své země tisíce uprchlíků a migrantů a následně museli řešit řadu nelehkých situací.

Anketa

Poslankyně SPD Maříková srovnala migranty s cizími druhy zvířat a rostlin. Za to jí hrozí stíhání policií. Co vy na to?

hlasovalo: 31615 lidí

V tuto chvíli hranice našich jižních sousedů střeží asi 850 příslušníků ozbrojených sil. V budoucnu to má být až 2 200 vojáků.  

Nebudeme mávat uprchlíkům. Z chyb z roku 2015 jsme se poučili,“ uvedla ministryně obrany. Oba ministři poté společně zkritizovali Turecko, které ponouká uprchlíky a migranty k další cestě do EU. Ministr vnitra Nehammer poznamenal, že teď je na Evropské unii, aby táhla za jeden provaz a nenechala se Tureckem vydírat.

V Rakousku po vlně z roku 2015 ještě dnes zůstává na 30 tisíc nezaměstnaných žadatelů o azyl.

Na rakouskou armádu jde v tuto chvíli asi 0,64 procenta HDP a podle deníku, který se odvolává na agenturu APA, nelze ani navzdory současné situaci očekávat, že by vláda lidovců a Zelených výdaje na obranu výrazně zvyšovala. Vojáci se tak prý rozhodně nemohou těšit na lepší časy. Spíš naopak. Dá se očekávat, že do roku 2023 klesnou výdaje na obranu na 0,54 procenta ročního HDP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…