Ransdorf se vysmál Langšádlové. Důvod: Putin

15.09.2014 14:23

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) se ve svém článku na ParlamentníchListech.cz pustil do poslankyně TOP 09 Heleny Langšádlové. Ta v rozhovoru pro web kritizovala ruského prezidenta Vladimira Putina. Ransdorf se proto ptá, zda mají politici TOP 09 výsledky, které by se daly srovnávat s 15letým vládnutím ruské hlavy státu.

Ransdorf se vysmál Langšádlové. Důvod: Putin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Langšádlová v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz uvedla, že sankce na Rusko měly být silnější a rychlejší už ve chvíli, kdy došlo k obsazení Krymu. Je přesvědčená, že právě Rusko porušilo mezinárodní právo.

Celý článek ZDE.

„Při čtení rozhovoru se mi vybavil žert hudebního skladatele J. Brahmse na účet jedné zpěvačky, o jejíchž pěveckých kvalitách prohlásil: Kdyby měla ve výškách to, co jí chybí v hloubkách, měla by docela dobrou střední polohu. Napadá mě parafráze: Kdyby měla Helena Langšádlová ve vědomostech to, co jí chybí v politické imaginaci, mělo by smysl s ní mluvit,“ glosoval Ransdorf ve svém článku.

Komunistický europoslanec prý nebude Putinovi dělat advokáta. Připomněl ovšem, že za Putina Rusko zažívá dobu největší demokracie, jakou kdy mělo.

Za 15 let s Putinem v čele si Rusko zvýšilo rozpočet dvanáctkrát. ČR se ještě nedostala na úroveň HDP z roku 2008

Současná hlava Ruské federace prý dostala zemi z dluhové pasti. Poměr státního dluhu vůči HDP je sedm procent. USA podle Ransdorfa mají 90 procent a řada evropských zemí 110 až 120 procent.

„Naproti tomu pravicové vlády Topolánka a Nečase, ve kterých byl ministrem financí oblíbenec paní Langšádlové Miroslav Kalousek, navýšily státní dluh o jednu miliardu korun a poměr dluhu k HDP je v ČR kolem 60 %. Za patnáct let, co je Putin ve špičkové politice, se zvýšil rozpočet Ruska dvanáctkrát, Česká republika se dodnes nedostala ani na úroveň HDP z roku 2008,“ připomněl Ransdorf.

Celý článek ZDE.

Rusko dokázalo vymýtit rozkrádání a má znovu pod kontrolou své nerostné bohatství

Putin skoncoval s velkým rozkrádáním, ke kterému docházelo za Jelcina. Podle Ransdorfa dokázal vrátit surovinové zdroje pod kontrolu státu. „Za to byl Západem zkritizován, protože tím prý narušil svobodný trh. U ropy se pod státní kontrolu dostalo 65 % naftového průmyslu a u plynu dokonce 95 %. A tak liberalismus, prakticky umožňující drancování ruského přírodního bohatství, skončil,“ vysvětlil český europoslanec.

Rusko také pozdvihlo své zemědělství. Ve vývozu obilovin je na druhém až třetím místě ve světě. „O stavu našeho zemědělství z piety pomlčím,“ rýpl si Ransdorf.

Ruský prezident vytlačil neziskovky. Na příkladu Ukrajiny vidíme, že udělal dobře

Putin se údajně zasadil také o zastavení vymírání Rusů. Za Jelcinovy vlády to bylo 1,5 milionu lidí ročně, v roce 2011 tento údaj klesl na 21 tisíc. Vypořádal se s hazardem a zavedl tvrdá pravidla pro nevládní organizace. Vytlačil neziskovky financované ze zahraničí. „Vidíme-li dnešní vývoj na Ukrajině, musíme uznat, že udělal dobře. U nás tyto neziskovky nikdo neomezuje,“ dodal Ransdorf.

„Divím se, proč nikdo na Putinovu adresu neutrousí nějaké to slůvko chvály aspoň v jednoznačných případech. Putinova vláda brání Američanům v provozování byznysu s adopcí ruských dětí (Američané to označují za nedemokratické),“ pokračuje Ransdorf.

Mají Schwarzenberg a Kalousek výsledky srovnatelné s Putinem?

Langšádlová Putina obvinila z podpory islámu. „Že by ho podporoval tím, že pravidelně komunikuje s kazaňským velkým muftím? Jestlipak (mimo jiné) ví, že například v ruské armádě pro muslimy platí přísná omezení? Řečeno naplno - muslimové v ní sloužit nesmí,“ upozornil Ransdorf a zeptal se, jestli představitelé TOP 09, Kalousek a Schwarzenberg, mají srovnatelné výsledky jako Vladimir Putin.

reklama

autor: vfe

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…