Ransdorf si srovnal účty s Václavem Moravcem

21.09.2015 13:24

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf odpověděl na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotazy čtenářů.

Ransdorf si srovnal účty s Václavem Moravcem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Sledoval jsem dnešní Otázky Václava Moravce a je mi smutno. Proč jste v tom pořadu vydržel účinkovat?“ zeptal se jeden ze čtenářů, který následně nazval moderátora Václava Moravce i ministra obrany Martina Stropnického psychopaty.

„Máte pravdu, že mě moderátor diskriminoval jak, pokud šlo o množství času, tak, pokud šlo o možnost dopovědět argumenty do konce. To ale přece není žádná novinka, jen moderátorská tradice od roku 1990. Na neseriózní jednání (nejen) moderátorů jsem zvyklý a počítám s tím,“ odvětil Ransdorf mimo jiné s tím, že odchod ze studia by byl přiznáním slabosti.

„I v tom malém časovém prostoru se mi podařilo vyjádřit, že uprchlická krize je umělý a řízený proces. Neměl jsem šanci říct, že tento proces je využíván k rozbíjení evropských národních států, a také to, že má-li EU fungovat jen jako výhrůžka a svěrací kazajka, je nejvyšší čas přemýšlet o budoucnosti ČR bez EU,“ doplnil Ransdorf.

Celou otázku i odpověď najdete ZDE.

„Máte vysvětlení pro fakt, proč hlavní uprchlická vlna směřuje do Německa?“ zeptala se čtenářka s tím, že se domnívala, že nejvyšší dávky a nejlepší zabezpečení poskytují migrantům severské země, nikoliv Německo.

„Bez severských zemí EU může přežít, ale bez Německa nikoliv. Kvantitativní nárůst tzv. uprchlíků nastal tehdy, když Německo uzavřelo s Ruskou federací dohodu o výstavbě druhé větve plynovodu a ropovodu Nord Stream. Tento plynovod a ropovod by definitivně zbavil Německo závislosti na jakémkoli plynu a ropě z Blízkého východu, kde zdroje kontrolují Američané. Dal by tedy Německu ještě větší nezávislost na USA. Američané a Turci tedy zorganizovali něco jako ‚South Stream‘ s migranty,“ reagoval Ransdorf.

Celou otázku i odpověď najdete ZDE.

Další ze čtenářů se zeptal na informaci položenou v pořadu Otázky Václava Moravce, kdy ministr Stropnický uvedl, že mohou být povolány zálohy od 18 do 60 let. „Nemám vůbec chuť tento ‚demokratický ráj‘ nijak bránit. Jak to mohu odmítnout?“ zeptal se.

„Branná povinnost je povinností občana České republiky ve věku 18–60 let. Odmítnout můžete z důvodu svědomí nebo náboženského vyznání,“ řekl Ransdorf.

Celou otázku i odpověď najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …