Ransdorfa neumlčeli. Je to ještě mnohem horší, řekl nám otevřeně

08.12.2015 14:08

Exprezident Václav Klaus (a jeho bývalý kancléř Jiří Weigl) ve své nové knize Stěhování národů píše, že současná migrační krize je srovnatelná s dávnými invazemi „barbarů“, jež pro tehdejší Evropu znamenaly nepředstavitelnou destabilizaci a civilizační regres. Možnost integrace milionů muslimů je prý mizivá. Masová imigrace se může rychle proměnit v děsivou katastrofu. Evropa se bude muset proti imigrantům aktivně bránit, nebo jimi bude zničena. K věci se vyjádřil Miloslav Ransdorf.

Ransdorfa neumlčeli. Je to ještě mnohem horší, řekl nám otevřeně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Nakladatelství Olympia v těchto dnech vydává knihu exprezidenta Václava Klause a jeho tehdejšího kancléře Jiřího Weigla Stěhování národů s.r.o. – Stručný manuál k pochopení současné migrační krize.

„Jsme pevně přesvědčeni, že v případě současné migrační krize nejde pouze o jednu z mnoha krizí. Probíhající, ale bohužel ještě ani zdaleka nekulminující masivní migrační vlna je srovnatelná s dávnými invazemi ‚barbarských‘ národů do antického světa. Ty pro tehdejší Evropu znamenaly dnes nepředstavitelnou destabilizaci existujících poměrů a tak rozsáhlý civilizační a kulturní regres, že si jeho překonání vyžádalo řadu staletí. Evropa se poté opakovaně musela bránit dalším podobným pokusům (Arabů, Mongolů, Turků) a mnohdy za cenu rozsáhlého utrpení a těžkých ztrát se až dosud vždy ubránila. I dnes jde o řádově srovnatelnou zásadní výzvu pro budoucnost Evropy (a českého státu),“ napsali Klaus s Weiglem.

Anketa

Prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš. Líbilo by se vám to tak v roce 2018?

73%
27%
hlasovalo: 9338 lidí

Budeme se muset bránit, nebo budeme zničeni

Možnost integrace milionů muslimů do evropské společnosti je podle autorů mizivá, „neboť tito lidé sem nepřicházejí proto, aby se stali Němci, Francouzi, Čechy či Švédy, nýbrž proto, aby mohli pokračovat ve svém dosavadním způsobu života, ale v Evropě v bezpečí a za vyššího materiálního standardu, než jaký mají doma. Toto bezpečí a tento materiální standard jim mají – bez jakékoli jejich vlastní zásluhy – zajistit evropský sociální stát. Mají pocit – viz jejich chování v dnešních azylových centrech – že na to mají nárok.“

„Všechny velké sociální experimenty v dějinách se rychle proměnily v děsivé katastrofy. Masová imigrace do Evropy z Předního a Blízkého východu, organizovaná v pojetí současných evropských politických elit, hrozí stát se jednou z nich,“ varují autoři. „Na dnešní statisíce se budou nabalovat miliony dalších příchozích, jimž se Evropa dříve nebo později bude muset začít aktivně bránit, nebo jimi bude sama zničena. Už teď je pozdě. Žádná třetí cesta není,“ volají Klaus s Weiglem na poplach.

Je to ještě mnohem horší, než říká Klaus

„Já si myslím, že to je ještě mnohem horší, než Klaus říká. Jako historik jsem se zabýval antikou. Barbaři se snažili Římské říši přizpůsobit. Přebírali její hodnoty, snažili se přebírat i její právní struktury a byli by ochotni i za Řím umírat, kdyby se k nim Řím choval lepším způsobem. Ale tito noví příchozí naše hodnoty neuznávají a chtějí je nahradit svými hodnotami. Jejich hodnotový systém je s evropským hodnotovým systémem neslučitelný. Je třeba zmínit, že islám nemá koncept morální osobnosti. Myslím si, že nyní je to daleko horší, destruktivnější, než byli barbaři, se kterými by Řím mohl nějak koexistovat. Smrtelnou ránu přežívajícímu antickému dědictví dal až nástup islámu v sedmém století. Expanze islámu Byzantské říši sebrala Sýrii, Palestinu, celou severní Afriku. A později Turci Byzantskou říši vyvrátili,“ řekl ParlamentnímListům.cz europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf.

Jak uvádějí sami autoři knihy Klaus a Weigl, primárním cílem publikace je polemizovat se všudypřítomnou „prouprchlickou“ propagandou. Dnešní migrační krize je podle nich vážnou a dosud „strašlivě podceňovanou krizí“. Kniha je prokládána vtipnými kresbami Jiřího Slívy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…