Řekněte to ještě jednou a dám vám pěstí, rozčílil se prý Klaus na Národní

17.11.2013 16:14

Na bývalého prezidenta Václava Klause hanlivě pokřikovali jeho odpůrci, když přišel položit květinu a zapálit svíčku k památníku, který připomíná události ze 17. listopadu 1989 na Národní třídě v Praze. Někteří Klausovi příznivci výkřiky opětovali a zapojili se do hádky.

Řekněte to ještě jednou a dám vám pěstí, rozčílil se prý Klaus na Národní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus se baví s jedním ze svých odpůrců

Křiklouni vyčítali Klausovi například "divokou" privatizaci v 90. letech a rozprodání státního majetku do rukou nadnárodních korporací. Od nejhlasitějšího z Klausových odpůrců zaznívaly výkřiky jako "Ať žije komunistickej výzkumník Klaus" narážející na Klausovo působení v Prognostickém ústavu Československé akademie věd.

Oponenti bývalého prezidenta označovali za "největšího tuneláře, kterému se to tu s kamarádama podařilo všechno rozkrást". Volali, že "s tou privatizací to opravdu pohnojil". "Já vím moc dobře, kdo dělal velkou privatizaci, pan Klaus a pan Zeman byl s ním dohodnutej," pokřikoval jeden muž. Příznivce exprezidenta zase pokřikující nazval agenty Bruselu.

Jsou to nemocní lidé

"To je pět známých křiklounů, které znám už asi 20 let, když si přečtou, že přijdu na nějakou akci, přesně stejní lidé, přesně stejné tváře," komentoval incident Klaus. "Já jsem vymyslel komunismus? To jsou nemocní lidé, nemá smysl s nimi mluvit vůbec," reagoval.

Podle Blesku.cz Klaus v jednu chvíli reagoval mnohem ostřeji. Když jeden z odpůrců křičel, že naši republiku rozkradl, přistoupil prý k němu a s výhružným výrazem řekl: „Řekněte to ještě jednou a dám vám pěstí!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…