Řidič Smetana se před policií skrýval u sebe doma

22.04.2012 9:41

Řidič z Olomouce Roman Smetana se tři týdny vyhýbal policii. Měl nastoupit na sto dní do vězení za pokreslení předvolebních plakátů, zaplatil za to pokutu, ale odmítl trest veřejně prospěšných prací a svůj trest bojkotoval dál, když nenastoupil do vězení. V sobotu se ale dobrovolně přihlásil během demonstrace odborů v Praze. Napsal server Lidovky.cz.

Řidič Smetana se před policií skrýval u sebe doma
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Smetana, za počmáraný plakát 100 dní vězení

Bývalý řidič autobusu se před policisty neskrýval, přesto si pro něj nepřišli, když nenastoupil do vězení. Podle političky Táni Fischerové se Smetana po prvním týdnu skrývání vrátil k sobě do bytu, ale nikdo si toho nevšiml. Bývalá poslankyně hájí nevinu Smetany a doprovázela ho ve chvíli, kdy se šel vydat policii.

Policisté na demonstraci nevěděli, jak Smetana vypadá. Řidič se musel udat sám

Server Lidovky.cz uvádí, že průběh zatýkání proběhl komicky. Přítomnost Smetany na demonstraci proti vládě nejprve ohlásili odboráři a vyzvali k ohlasu na jeho podporu. Vypátrání a zatčení Smetany se ovšem nekonalo. On sám už ale chtěl být zatčen, protože byl nezaměstnaný a chtěl, aby se začalo něco dít. Smetana pracoval jako řidič v Dopravním podniku v Olomouci, po vynesení rozsudku tam ale dal výpověď.

Ukázalo se ovšem, že policisté na demonstraci nevědí, jak Smetana vypadá. „Kdyby vám někdo oznámil, že je tady celostátně hledaná osoba, jak byste postupoval?“ zeptal se Smetana jednoho z policistů, který dohlížel na pořádek během demonstrace. „Šli bychom si pro ni,“ odpověděl muž zákona podle Lidovek.cz.

Nepoznal ovšem, že celostátně hledaný člověk stojí vedle něj. Smetana se pak u něj sám udal a poté skončil na nedaleké policejní stanici.

Smetanovi hrozí, že se mu prodlouží trest ve vězení. „Dopustil se trestného činu maření úředního rozhodnutí,“ vysvětlila Lidovkám.cz mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Předsedkyně Českého helsinského výboru Anna Šabatová si ovšem myslí, že by k tomu nemuselo dojít.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…