Řízky, koláčky či džusy za skoro 100 tisíc. Tak vláda hostila pohlaváry EU

19.06.2022 18:41 | Ze sítí

Někdejší kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková ve svém internetovém pořadu Aby bylo jasno zhodnotila návštěvu předsedkyně Evropského parlamentu Roberty Metsolaové v Česku. Konstatovala, že všechno dopadlo špatně, a ještě to bylo drahé.

Řízky, koláčky či džusy za skoro 100 tisíc. Tak vláda hostila pohlaváry EU
Foto: Screen Youtube
Popisek: Roberta Metsolaová, předsedkyně Evropského parlamentu

Dlouholetá moderátorka Jana Bobošíková zhodnotila návštěvu maltské političky Roberty Metsolaové, toho času předsedkyně Evropského parlamentu, v Česku. Tvůrkyně pořadu Aby bylo jasno Jana Bobošíková si vypůjčila Fialova uvítací slova z Twitteru, která přidal k fotografii s Metsolaovou, „Vítej v Praze, Roberto“.

A hned se rozjela.

„Jen za pohoštění při čtvrteční návštěvě předsedkyně Evropského parlamentu Roberty Metsolaové utratila vláda 95 458,–,“ stojí na facebookové stránce pořadu Aby bylo jasno. „Jde o peníze daňových poplatníků jako ostatně u většiny peněz, které má každá vláda každé země k dispozici.“

A Bobošíková hned rozepsala, na co vlastně uvedené peníze padly. Např. na malé pohoštění pro 71 osob od sedmi hodin ráno. Skupina dostala dezerty, konkrétně moravské koláčky, ale lidé mohli také udržovat pitný režim bez omezení. Hosté mohli pít perlivou či neperlivou vodu, džusy, čaje a kávu. K čaji či ke kávě si hosté mohli vzít navíc cukr či mléko.

V 11 hodin dopoledne přišla jednací pauza s pohoštěním pro organizátory, při které mohli konzumenti ochutnat moravské koláčky s rumovými povidly a máslovou drobenkou (studené pohoštění), zeleninový závin se špenátem, přírodním sýrem a dýňovými jádry a nakonec závin s trhaným vepřovým masem a zeleninou.

A stále platilo, že hosté mohli doplňovat tekutiny podle potřeby.

Během dne se podával také kuřecí řízek s bramborovou kaší a okurkou i ovocný salát v krabičce, ale také caprese koláč – rajčata, mozzarella, bazalkové pesto – vegetariánské, minicroissant se sušenou šunkou, tmavý chléb s marinovaným lososem a koprovým dipem a k dispozici bylo také několik kilogramů čerstvého krájeného ovoce.

Aby bylo jasno

Aby bylo jasno

Aby bylo jasno

Aby bylo jasno

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…