Roman Sklenák je novým šéfem poslaneckého klubu ČSSD

19.11.2013 14:14

Podle informací České televize je novým šéfem poslaneckého klubu Roman Sklenák, někdejší stínový ministr práce a sociálních věcí za ČSSD. Ve funkci nahradil Jeronýma Tejce, který rezignoval po utajované schůzce v Lánech s prezidentem Zeman. Sklenák uspěl výrazně více než při první volbě Tejc.

Roman Sklenák je novým šéfem poslaneckého klubu ČSSD
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Roman Sklenák získal čtyřicet hlasů ze čtyřiceti šesti přítomných. ČSSD má celkem padesát poslanců. To je výrazně více, než při první volbě šéfa klubu získal odstoupivší „pučista“ Jeroným Tejc. Ten obdržel třicet hlasů.

O místopředsedech klubu se bude teprve hlasovat. Sklenák dal najevo, že by si přál místopředsedy dva. Jedním z nich by se mohl stát Roman Váňa (ČSSD), který původně zvažoval kandidaturu na post předsedy klubu, ale po poradě s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou podpořil raději Sklenáka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

2005. Magda Vášáryová zažila trapas. Prostě nevěděla

18:15 2005. Magda Vášáryová zažila trapas. Prostě nevěděla

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …