Rozhlas tvrdí, že lídryně Úsvitu Samková podvedla Českou spořitelnu

06.05.2014 14:00

Hnutí Úsvit nedlouho před volbami do Evropského parlamentu musí řešit nečekaný problém, který potkal jedničku kandidátky, známou advokátku Kláru Samkovou. Český rozhlas (ČRo) dnes totiž zveřejnil informaci, že disponuje důkazy, podle nichž Samková obelhala Českou spořitelnu, čímž se podle některých právníků mohla dopustit podvodu.

Rozhlas tvrdí, že lídryně Úsvitu Samková podvedla Českou spořitelnu
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

Samková celou věc odmítá komentovat s tím, že je vázána mlčenlivostí. Šéf hnutí Úsvit Tomio Okamura na dnešní tiskové konferenci uvedl, že si o celé záležitosti zjistí informace, protože zprávám médií už delší čas nevěří, a pak prostřednictvím tiskové konference zveřejní své stanovisko.

Radiožurnál, což je zpravodajská stanice ČRo, má podle rozhlasového webu  k dispozici dokumenty, které mají dokazovat, že Samková oklamala Českou spořitelnu a skrytě pomohla oddlužit firmu z významného energetického holdingu.

„Známá advokátka Klára Samková předstírala, že chce pro sebe od banky odkoupit pohledávku, která vznikla z nesplaceného úvěru. Peníze na nákup ale ve skutečnosti dostala od energetického holdingu, který bance úvěr už splácet nechtěl. Banka tak netušila, že pohledávku ve skutečnosti prodává dlužníkovi samotnému,“ uvedl web Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…