Ruská akce ve středu opravdu začala. Janda vysvětluje, že USA se nespletly

20.02.2022 21:14 | Ze sítí

Výkonný ředitel think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty Jakub Janda konstatoval, že Rusko už v podstatě válku na Ukrajině rozpoutalo, ale Ukrajinci úspěšně odolávají. „Sláva Ukrajině! Dnes je to nejstatečnější národ v Evropě,“ zvolal mimo jiné Janda.

Ruská akce ve středu opravdu začala. Janda vysvětluje, že USA se nespletly
Foto: Facebookový profil Jakuba Jandy
Popisek: Analytik Jakub Janda

Analytik Jakub Janda z neziskové organizace Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty na sociální síti Facebook napsal, že se stalo to, co Spojené státy předvídaly, a ve středu byl opravdu zahájen útok na Ukrajinu. Vzal si na pomoc i video separatistů z povstaleckých oblastí Ukrajiny na Donbasu a Luhansku.

„Když Putin rozhodne připravit obrovský útok na tuto středu a vidíte všechny přípravy a reálné komunikace celé ruské armády k tomu směřující, tak nejlepší, co můžete udělat, je to říct spojencům a ukrajinské armádě, aby byli připraveni. A díky tomu jsou připraveni. Když loutkoví vůdci ruských okupačních sil na Donbase vydali lživá videa, jak se Ukrajina snaží vyvraždit Rusy na ukrajinském území, tak byli tak hloupí, že je vydali až nyní, ale nechali tam datum výroby – samozřejmě středu, na kterou se to celé plánovalo,“ uvedl Janda.

Připomněl, že každá příprava vojenské operace vyžaduje čilý kontakt mezi vojenskými jednotkami i civilisty a minimálně část tohoto čilého ruchu nelze utajit. Když si západní zpravodajské služby spojí získané zprávy a satelitní snímky, lze říci, že útok je na spadnutí, ale když to Západ řekne nahlas, napomůže tomu, že se ruský útok oddálí.

Můžete se americkým a spojeneckým (tedy našim) zpravodajcům posmívat, ale v těchto týdnech zažíváme bez legrace jejich hvězdnou hodinu. Oni nemohou změnit poměr vojenských sil na zemi, ale mohou včas dodat vyhodnocené ruské plány a naši političtí lídři se pak rozhodnou Ukrajinu a evropské demokracie varovat se všemi možnými detaily (přičemž mnoho zůstává neveřejné), takže ruská útočná válka proti Ukrajině bude očekávána a jasně chápána.“

Evropské státy teď musejí přiškrtit ruské ekonomické elity, aby bylo jasné, že ruský útok na Ukrajinu bude bolet, alespoň to, když už evropské země nechtějí Ukrajinu podpořit přímo vojensky.

„Sláva Ukrajině! Dnes je to nejstatečnější národ v Evropě,“ uzavřel Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…