Rusko? Ne, Západ. Musk řekl na rovinu, kdo „ovlivňuje“

09.04.2024 14:41 | Monitoring

Podnikatel ELon Musk byl včera hostem podcastu In Good Company. Hovořilo se o technických tématech, jako je rozvoj AI, lety na Mars či elektromobilita, ale i o těch společenských. Padla i otázka na to, jak moc se Rusko snaží ovlivňovat svět přes sociální sítě. „Abych byl upřímný, moc ruské aktivity v systému nevidíme. Vidíme jí velmi málo. Vidíme řadu pokusů něco ovlivnit, ale přicházejí ze Západu, ne z Ruska,“ řekl vlastník sociální sítě X.

Rusko? Ne, Západ. Musk řekl na rovinu, kdo „ovlivňuje“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí
Elon Musk popsal svou síť X jako nejlepší zdroj pravdy na internetu. Dodal, že s platformou dělají pokroky, je na ni možné psát, dávat videa, veškeré druhy komunikace. Ví, že v reakci na jeho slova někdo upozorní na to, jaká misinformace se na síti šířila. Na to ale reagoval, že kdo se podíval do odpovědí, ten okamžitě zjistil, že byla uvedena na pravou míru. Později se opravil, že možná nejsou nejpravdivější, ale že informace na X jsou „nejméně nepřesné“.

Řada lidí podle něho podléhá iluzi, že co čtou v „zastaralých“ novinách je pravda. „Je v nich tolik nesmyslů,“ odsoudil Musk tradiční média.

Padla i otázka na aktivitu Ruska na sociálních sítích. „Abych byl upřímný, moc ruské aktivity v systému nevidíme. Vidíme ji velmi málo. Vidíme řadu pokusů něco ovlivnit, ale přicházejí ze Západu, ne z Ruska,“ prozradil Elon Musk.

Probíral se i případ Brazílie, kde nejvyšší soud žádá, aby byly mazány účty podle jeho rozhodnutí. Musk uvedl, že tento soud chce, aby účet smazali do dvou hodin, jinak bude X čelit vysoké pokutě. Navíc tento soud požadoval, aby smazali účet některým poslancům a novinářům. A kromě toho, soud prý požadoval, aby toto smazání nebylo prozrazeno jako nařízené brazilským nejvyšším soudem, ale aby bylo vydáváno za porušení pravidel sítě. „To byla poslední kapka a řekli jsme ne,“ sdělil miliardář.

Moderátor se zeptal, jak se vyrovnává s tím, že se z něho v podstatě stává geopolitická entita vzhledem k tomu, že vlastní jak síť X, tak síť satelitů Starlink. Musk odpověděl, že se snaží chovat tak, aby byla co největší pravděpodobnost, že budoucnost bude dobrá. „Musíme se co nejvíc starat, aby civilizace pokračovala a vzkvétala a minimalizovat civilizační hrozby. Nedostaneme se na Mars, pokud se civilizace zhroutí,“ pravil. Zmínil také, že civilizaci lidé berou jako samozřejmost, ale historicky civilizace rostou i upadají, což ukazoval například na sumerské nebo egyptské civilizaci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mazání příspěvků nic neřeší, banovaný diskutér tím ze světa nezmizí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 09.04.2024 15:54:28
naopak se ještě více radikalizuje a utvrdí v tom, že má pravdu on. Elon je frajer, protože nehraje podle not globálních elit, ačkoli i on by mohl být se svým majetkem za elitu považován.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…