Šafrova Hovorková se posmívá Babišovi: Tenhle buran že přečetl knihu? Celou? Prchale, to vám nikdo neuvěří

14.07.2020 16:05

Redaktorka serveru Forum24.cz Johana Hovorková se zaměřila na komentář premiéra Andreje Babiše (ANO) o biografii spisovatele Milana Kundery, jež je v současné době hodně zmiňovaná. Ve svém Čau lidi se Babiš ke knize Jana Nováka vyjádřil tak, že známý česko-francouzský spisovatel Kundera je pomlouván. Hovorková však pochybuje, že by Babiš přečetl celých devět set stran.

Šafrova Hovorková se posmívá Babišovi: Tenhle buran že přečetl knihu? Celou? Prchale, to vám nikdo neuvěří
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

„Pan premiér byl tak laskav a oblažil nás svým názorem na knihu Jana Nováka o Milanu Kunderovi. Je pěkné, že publikaci alespoň vzal do ruky. Samozřejmě asi nikdo není tak absolutně naivní, aby si myslel, že Andrej Babiš přečetl devět set stran. Vzhledem ke známé negramotnosti našeho předsedy vlády se dá předpokládat, že v životě nepřečetl ani komiks. I tak je ale zajímavé si Babišova gesta povšimnout,“ poznamenala Hovorková ve svém komentáři na serveru Forum24.cz, jehož šéfredaktorem je Pavel Šafr. 

Hovorková připomíná také to, jak byl Babiš se spisovatelem Kunderou na obědě. „Jistě si taky představujete, jaká to musela být hezká diskuse, že? Třeba taková Monika. Z každého jejího projevu je patrné, že je velká čtenářka. Je jisté, že mohla přispět svými názory na francouzské kulturní osobnosti – z její strany mohlo padnout například jméno Luis Vuitton nebo Yves Saint-Laurent,“ dodala. A připomněla i setkání Babiše s filozofem Lévym, který podle Hovorkové odhalil, že Babiš je nevzdělaný buran.

A v závěru Babiše také vyzvala: „Pane premiére, už takhle říkáte tuny nesmyslů, tak prosím ještě nepředstírejte, že jste někdy v životě něco četl. A Marku Prchale, snaha dobrá, ale tomuhle neuvěří ani nejvěrnější fanoušci.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…