Sakra. Babiš točil v Polsku, Šlachta mu zkazil radost

28.03.2022 11:18 | Ze sítí

Andrej Babiš vyrazil na nákupy do Polska, aby vládě Petra Fialy mohl otlouct o hlavu ceny pohonných hmot a potravin v Polsku, kde tamní kabinet sáhl ke snížení DPH jak u potravin, tak u paliv. Jenže Babišovi se úder proti Fialovi vrátil jako bumerang. Ozval se předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta.

Sakra. Babiš točil v Polsku, Šlachta mu zkazil radost
Foto: Repro: Facebook
Popisek: Andrej Babiš představuje českým občanům opatření, která zavedla vláda v Polsku

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš jako poslanec opozice vytrvale volá po snížení DPH u potravin i pohonných hmot. „Fialo, dělejte něco,“ volá Babiš opakovaně.

„Takže tady máme naftu, tu máme za 40,48 korun, a benzín za necelých 35 korun za litr,“ jal se při své cestě ukazovat Babiš na tabuli s cenovkami u jedné z polských čerpacích stanic. „Tak tohle je ten rozdíl,“ spráskl ruce Andrej Babiš.

Podobná scéna se opakovala také při nákupu potravin.

V polském Lidlu Babiš nakoupil balení vajíček, uzeniny, mléko, balení coca-coly, majonézu a další potraviny. Na cenovkách je zvýrazněno, že DPH u základních potravin je 0 %. Šéf hnutí ANO po odchodu od kasy spokojeně opustil obchod se třemi plnými taškami.

Jenže tady se o slovo přihlásil Robert Šlachta.

„Vítejte v realitě. Snížit DPH na základní potraviny jsem navrhoval už před volbami. Ale Alena Schillerová tvrdila, že to nejde. A o tom, že v Polsku to šlo, jsem natáčel video už před měsícem,“ vmetl Šlachta Babišovi.

Robert Šlachta promlouvá

Jenže předseda Hnutí přísaha Robert Šlachta Babišovi hned připomněl, že snížit DPH u potravin navrhovala přísaha ještě v době, kdy Česku vládl sám Babiš a tehdy jeho ministryně financí Alena Schillerová, dnešní šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO, tehdy podle Šlachty tvrdila, že snižovat DPH u potravin není možné.

Přidal i video ze své vlastní cesty do Polska, které Babiš napodobil.  

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Skutečností je, že koncern Agrofert Andreje Babiše (ANO), o kterém expremiér rád hovoří jako o své bývalé firmě, přestože ji stále vlastní, jen ji odložil do svěřeneckých fondů, české spotřebitele zásobuje mimo jiné vajíčky, uzeninami a pečivem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…