Sanders končí! V USA se drama chýlí ke konci

08.04.2020 22:47

Levicový senátor Bernie Sanders oznámil, že nebude usilovat o nominaci Demokratické strany pro listopadové prezidentské volby ve Spojených státech. Uvolnil tak cestu ke kandidatuře pro bývalého viceprezidenta Joea Bidena, jenž se zřejmě stane soupeřem současné republikánské hlavy státu Donalda Trumpa v podzimních prezidentských volbách, informují Novinky.cz.

Sanders končí! V USA se drama chýlí ke konci
Foto: Repro Facebook
Popisek: Americký senátor Bernie Sanders žádá o příspěvek do kampaně

Anketa

Tomio Okamura volá po referendu o vystoupení z EU. Jak byste v tomto referendu hlasovali?

hlasovalo: 28392 lidí
Senátor Sanders doposud zvítězil v osmi státech, kde se konaly demokratické primárky. Získal 624 volitelů. Biden jich má 740. Kvůli šíření koronaviru museli Sanders i Biden zastavit svá veřejná vystoupení v jednotlivých státech. Ukončení své kampaně Sanders oznámil ve středu v prohlášení společně se svým týmem.

Demokratický socialista Sanders, silně levicově orientovaný politik prosazující práva pracujících, zdravotní péči pro všechny a bezplatné vysoké školství. Do Bílého domu za demokraty kandidoval již podruhé, i když do strany nikdy nevstoupil.

Sanders o křeslo prezidenta usiloval v roce 2016, tehdy jej v primárkách porazila někdejší šéfka americké diplomacie Hillary Clintonová. Sanders jí však nečekaně dlouho vzdoroval, oslovil přitom především mladé voliče. 

Někdejší první dámu USA v průběhu voleb ostře kritizoval, ale pak ji ve finále oficiálně podpořil; Clintonová nakonec prohrála s Trumpem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…