Se s tím smiřte. Clintonová vydala pokyn ohledně Bidena

06.03.2024 11:46

V čase listopadových prezidentských voleb bude Donaldu Trumpovi 78 let a Joeu Bidenovi ještě o 4 roky víc. Ale kdyby se vám zdál Biden opravu až příliš věkovitý na absolvování druhého mandátu, který skončí při jeho 86. narozeninách, Hillary Clintonová má pro vás vzkaz: Smiřte se s tím.

Se s tím smiřte. Clintonová vydala pokyn ohledně Bidena
Foto: Repro X
Popisek: Neúspěšná prezidentská kandidátka Hillary Clintonová

V čase listopadových amerických prezidentských voleb obhajující Joe Biden oslaví 82. narozeniny. Oslaví je pravděpodobně s vírou, že v Oválné pracovně zůstane sedět ještě 4 roky.

Bidenův soupeř Donald Trump letos oslaví 78. narozeniny a jak naznačila např. anketa americké zpravodajské stanice CNN mezi voliči během skončeného primárkového superúterý, řada z nich by raději hlasovala pro někoho mladšího.

Někdejší první dáma Hillary Clintonová dala podle serveru abc3340 najevo, že sice chápe, když voliči pozvedají obočí nad věkem Joea Bidena, ale doporučila jim, „aby se smířili s realitou“.

„Někdo mi nedávno řekl ‚Joe Biden je starý‘,“ prohlásila ministryně zahraničí USA v administrativě Baracka Obamy. „Odpověděla jsem, víš co? Joe Biden je starý. Pojďme dál a přijměte realitu.“

„Máme střet mezi jedním kandidátem, který je starý, ale odvedl efektivní práci a neohrožuje naši demokracii,“ dodala Clintonová na adresu Bidena. „Máme dalšího kandidáta, který je starý, sotva dává smysl, když mluví, je nebezpečný a ohrožuje naši demokracii,“ doplnila popis Trumpa.

CNN v souvislosti se superúterým oznámila, že jak Biden, tak Trump před sebou mají ještě několik úkolů. Ukázalo se totiž, že příznivci republikánů na předměstích se do podpory Trumpa nehrnou. Alespoň ne ti, kteří mají vysokoškolské vzdělání.

„Problémy by Trumpovi mohla dělat především předměstí. Vysokoškolsky vzdělaní voliči v těchto regionech se od té doby, co se Trump v roce 2016 stal republikánským nositelem standardů, tvrdě posunuli ve prospěch demokratů,“ upozornila CNN.

A Biden, pokud bude skutečně chtít pomýšlet na to, že v Oválné pracovně posedí ještě 4 roky, bude muset najít způsob, jak oslovit americko-arabské voliče. Kampaň odevzdávání bílých lístků do volebních uren, kterou spustili američtí voliči s arabskými kořeny, totiž slaví úspěchy. Americko- arabští voliči chtějí Bidenovi prostřednictvím této kampaně říct, že chce-li jejich hlasy, musí se více zastat Palestinců. Kvůli válce, kterou Izrael odpověděl na teroristický masakr palestinského hnutí Hamás ze 7. října roku 2023.

V Minnesotě, kde žije nemalé množství Američanů s americkými kořeny, dostali demokraté 20 procent neoznačených bílých lístků.

„Čísla z dnešního večera ukázala, že prezident Biden nemůže získat zpět naše hlasy pouhou rétorikou,“ uvedla mluvčí iniciativy Asma Nizami v prohlášení. „Nestačí jednoduše používat slovo ‚příměří‘, zatímco Biden financuje bomby, které každý den zabíjejí civilisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka v Izraeli

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak do téhle americké krásky nám dorůstá Nerudová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 06.03.2024 14:59:41
zjevem, účesem, mimikry i rozumem. Máme se na co těšit. Tuhle babu byl Americe čert dlužen a my dopadneme v malém stejně, pokud neodstraníme z politiky kejklířky s emocemi. Chudák Clinton, Lewinská se mu vdala a dělá ústní zkoušky jinde, už mu zůstal jenom saxofon.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …