Šéfkuchař Pohlreich se znovu tvrdě vyjádřil k EET: Pokud přijmu, že „všeci kradnú“...

20.07.2017 15:57

Televizní bavič a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich poskytl rozhovor serveru Seznam Zprávy. Čechy zkritizoval za to, že se neustále krmí smaženým sýrem, a nikoli poprvé promluvil o elektronické evidenci tržeb.

Šéfkuchař Pohlreich se znovu tvrdě vyjádřil k EET: Pokud přijmu, že „všeci kradnú“...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéfkuchařská hvězda Zdeněk Pohlreich

Hned v úvodu rozhovoru si Pohlreich posteskl nad tím, že Češi se neustále krmí kuřetem s broskví nebo smaženým sýrem. Sám prý tyhle věci nejí a má pocit, že dnes lidé mají mnohem širší možnosti, co si mohou objednat, ale prý jsme jako národ konzervativní a Pohlreich to respektuje.

Současná vláda prý dává restauracím zabrat. Rány dopadají především na venkovské hospody. Na jedné straně tu máme zákaz automatů v hospodách, ze kterých mnoho podniků žilo, je to zákaz kouření v restauracích a od prosince loňského roku tu máme EET.

„Já jsem to někde řekl, za předpokladu, že to platí v principu pro všechny, tak to v principu není v nepořádku,“ pravil Pohlreich. Před zavedením EET tu spousta restaurací vedla „kreativní účetnictví“, ale když už tady někdo říká, že „všeci kradnú“, tak tu taky musejí být zákazníci, kteří si musejí být dobře vědomi toho, že nízké ceny obědů se nečarují ze vzduchu. „Oni vyžadujou ty nízký ceny. Všem to nějakým způsobem zřejmě vyhovovalo, teď se to změnilo, tak uvidíme,“ shrnul svůj názor na EET.

Pokud jde o zákaz kouření v restauracích, šéfkuchař je jednoznačně pro. „Zvednu ruku stokrát, myslím, že už to tady mělo být dávno,“ řekl jasně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…