Sériová výroba plicního ventilátoru CoroVentu na spadnutí

11.04.2020 18:06

Po testování prototypu plicního ventilátoru CoroVent v minulém týdnu je zahájení sériové výroby doslova na spadnutí. V úterý 7. dubna vyrobilo MICo ve svém závodě v Prosetíně dalších pět přístrojů, které v těchto dnech podstupují poslední sérii zkoušek nutných k získání certifikace.

Sériová výroba plicního ventilátoru CoroVentu na spadnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rouška na obličej, ilustrační foto

Anketa

Tomio Okamura volá po referendu o vystoupení z EU. Jak byste v tomto referendu hlasovali?

hlasovalo: 28392 lidí
„Přístroje CoroVent plnohodnotně vykryjí případný nedostatek plicních ventilátorů v našich nemocnicích. Dosavadní výsledky testů ukazují, že se jedná o spolehlivé a bezpečné ventilátory poskytující všechny potřebné funkce. Certifikace má potvrdit, že přístroje splňují upravené předpisy, které v souvislosti s výjimečnou situací vydala Evropská unie,“ řekl Jiří Denner z MICo group. 
 
„Zajištění potřebných dílů je pro nás aktuální největší výzva. Pořád mám pocit, jako by nám některé firmy nevěřily, že to s výrobou myslíme opravdu vážně. Jako bychom snad byli parta kutilů, která se z nudy pokouší o sestavení ventilací. Rád bych alespoň touto cestou dodavatelům a výrobcům sdělil, že to žádný vtip není a poptávané součástky jsou pro nás – a především pro pacienty – životně důležité,“ dodal Denner.
 
Prototypy CoroVentu se doteď kompletovaly v dceřiné společnosti MICo Group v Prosetíně. Sériová výroba však bude probíhat výhradně v nových výrobních prostorách společnosti Dawell v Třebíči. 
 
„MICo nám vyčlenilo celé jedno patro ve své administrativní centrále Třebíči. Máme tam krásné nové prostory, které jsou zrekonstruované, nově vymalované a vydezinfikované. V těchto dnech proto všechno připravujeme na zahájení sériové výroby. Především se zásobujeme nezbytně nutnými součástkami a materiálem a řešíme organizaci práce tak, abychom mohli vyrábět v nepřetržitém provozu,“ popsal bezprostřední přípravy ředitel firmy Dawell Michal Kuneš.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…