Server: Hradní kancléř vlastní nemovitosti za miliony. Není jasné, kde na ně vzal

21.11.2013 8:11

Hradní kancléř Vratislav Mynář vlastní nemovitosti za miliony korun. Není přitom jasné, kde na ně vzal peníze. Na jednu nemovitost se Mynářovi dokonce podařilo získat peníze od státu a následně pak dotace z EU. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Server: Hradní kancléř vlastní nemovitosti za miliony. Není jasné, kde na ně vzal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Podle jeho zjištění patří hradnímu kancléři dům pod Pražským hradem, penzion, restaurace, domy a 15 hektarů pozemků na Moravě.

Server připomíná, že sám Mynář podle vlastních prohlášení schraňuje už více než půl roku materiály k tomu, aby mohl podat žádost o bezpečnostní prověrku. „Majetek bude jednou z věcí, kterou agenti Národního bezpečnostního úřadu zevrubně proklepnou,“ připomíná server.

Za podíl na 400 let starém domě v historickém jádru Prahy, jen několik set metrů od Pražského hradu, zaplatil Vratislav Mynář 3,5 milionů korun. O tři roky později, tedy v roce 2006, pak Vratislav Mynář odkoupil druhou polovinu domu od městské části Praha 1. Tentokrát už zaplatil přes 8,5 milionů korun. Rok poté, co získal do vlastnictví celý dům za celkem 12 milionů, ocenil soudní znalec nemovitost pod Hradem na více než dvojnásobek - na 28 milionů korun. Tuto nemovitost pak vložil do firmy VV Invest, za což získal její akcie právě v hodnotě 28 milionů korun.

Kromě pražského domu vlastní současný prezidentský kancléř také rozsáhlý majetek v moravských Osvětimanech a okolí. Jak vyplývá z katastru nemovitostí, patří mu všechny klíčové budovy Ski areálu u Osvětiman.

V Mynářově penzionu je k dispozici také sauna, vířivka, na dohled jsou tenisové kurty a fotbalové hřiště. Z informací serveru vyplývá, že Mynář nejdříve získal z rozpočtu Ministerstva školství 15, 5 milionů korun na rekonstrukci ubytovny sportovců. A poté dalších 5 milionů z Evropské unie na to, aby tuto ubytovnu následně přestavěl na penzion, který je nyní v jeho vlastnictví. Kromě zmíněného lyžařského areálu vlastní Mynář v Osvětimanech také další dvě budovy, rodinný dům s velkou zahradou nedaleko náměstí. A budovu bývalé školy stojící nedaleko kostela. Podle údajů v obchodním rejstříku zde sídlí firma BS Reality. Prezidentský kancléř vlastní v katastru městyse také zhruba 15 hektarů pozemků.

„Jak Mynář k majetku přišel, popřípadě, kde na něj získal peníze, není možné vzhledem ke kancléřovu mlčení ověřit. Současný kancléř v 90. letech intenzivně podnikal a je možné, že právě díky tomu je jeho majetkové portfolio tak široké. Potvrdit to, či vyvrátit, bude právě úkolem NBÚ - pokud tedy Vratislav Mynář žádost o prověrku podá,“ dodal server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…