Sjezd ČSSD: Delegáti neschválili navržené změny stanov

16.03.2013 11:57

Delegáti ostravského sjezdu ČSSD dnes neschválili změny stanov, které navrhovalo vedení. Ke změně bylo třeba 387 hlasů, pro hlasovalo jen 345 účastníků sjezdu. Proti bylo 83 delegátů. Stanovy měly dát vedení kupříkladu větší pravomoc zasahovat do kandidátních listin před parlamentními volbami. Stranické vedení by například mohlo vyškrtnout kandidáta z listiny.

Sjezd ČSSD: Delegáti neschválili navržené změny stanov
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

Součástí nových stanov měly být i změněné zásady personální politiky, které měly zamezit rychlému postupu ve stranických strukturách. Podmínkou pro kandidaturu do Sněmovny by například bylo, aby kandidát alespoň jedno volební období byl členem obecního, městského nebo krajského zastupitelstva či byl aspoň šest let členem strany.

Navrhované změny stanov měly také ztížit přechod členů strany mezi jednotlivými místními organizacemi. K přestupu by člen potřeboval písemný souhlas jak své původní stranické buňky, tak organizace, do níž přechází, a příslušného okresního výkonného výboru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …