Škárka potvrdil, že jedná s Paroubkem. VV ho zklamaly

11.10.2011 12:38

Jak již ParlamentníListy.cz jako první informovaly, poslanec Jaroslav Škárka uvažuje, že by přešel do nové strany Jiřího Paroubka. Záleží prý jen na tom, zda jeho program bude blízký programu Věcí veřejných, za které byl Škárka původně zvolen.

Škárka potvrdil, že jedná s Paroubkem. VV ho zklamaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Tento týden čeká Jaroslava Škárku výslech na policii kvůli úplatku, který mu údajně dal Vít Bárta. Kvůli této aféře byl Škárka z Věcí veřejných vyloučen, nyní ale přemýšlí nad novou stranou Jiřího Paroubka Národní socialisté - levice 21. století.

S Paroubkem o svém působení ve straně bude jednat, nyní ho prý zajímá program strany, jak potvrdil serveru iDnes.cz. „Pokud bude mít podobný program jako Věci veřejné, které svůj program neplní, tak by mě to oslovit mohlo. Ale nechci předjímat," váhá Škárka.

TÉMA Paroubkova nová strana

„Říkal jsem, že si dovedu představit spolupráci se kteroukoli demokratickou stranou v parlamentu. Předpokládám, že strana pana Paroubka bude demokratická, takže nevidím důvod, proč s ní případně nespolupracovat. V jaké rovině, zda budeme společně konzultovat úhly pohledu na jednotlivé zákony, nebo se posuneme k nějaké bližší rovině, to teď neumím posoudit," mlží zatím Škárka.

Do Věcí veřejných se prý neplánuje vrátit, musely by se radikálně změnit. „Já jsem hned na začátku řekl, že kdyby se strana Věci veřejné změnila, jsem schopen se do ní vrátit. Ale ten posun tam není. Možná je k horšímu. Pan Bárta se stal předsedou poslaneckého klubu. Posun nenastal ani v uvažování lidí v poslaneckém klubu. Lidsky mě většina členů klubu zklamala," stěžuje si v rozhovoru.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…