Slovutný Bohumil Pečinka po Vánočním poselství radí do kavárny: Až se budete divit, proč lidé volí Zemana, pusťte si tento projev

26.12.2016 17:24

Komentátor Bohumil Pečinka se vyjádřil na server Reflex.cz k Vánočnímu poselství prezidenta Miloše Zemana. „Ne cenzuře, muslimskému terorismu a zneužívání dávek,“ zkonstatoval.

Slovutný Bohumil Pečinka po Vánočním poselství radí do kavárny: Až se budete divit, proč lidé volí Zemana, pusťte si tento projev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman před natáčením každoročního Vánočního poselství

„Až se zase tvůrci veřejného mínění budou divit, proč většina národa volila Miloše Zemana prezidentem republiky, ať si pustí jeho poslední Vánoční poselství. Bylo v něm téměř všechno podstatné, čím se lidé zabývají, a navíc řečeno ostře a srozumitelně. Nepamatuji se, že by od dob prvního Havlova projevu někdo tak souzněl s většinovou populací jako tentokrát Zeman,“ řekl úvodem Pečinka. 

Následně zkonstatoval, že projev začínal malou výzvou k optimismu, zmínil přehled ekonomických úspěchů a neúspěchů. „Kdyby takhle stručně a jasně dokázala mluvit dnešní opozice, už má dvojnásobek hlasů. O důvod víc, že prezident neřekl nic podstatného, jen seřadil a okomentoval relevantní statistické údaje,“ zkonstatoval Pečinka.

Hlava státu, jak Pečinka analyzuje, poté hovořila o reorganizaci policie. Chyby v této otázce viděl prezident na obou stranách. „A nebál se říct, co je jasné už celá léta, ale politici se to bojí vyslovit: Šlachtův policejní útvar sliboval zátah na velké mafiány a nakonec se musel spokojit s kauzou údajně nezdaněných kabelek milenky bývalého premiéra,“ řekl komentátor.

Původní text ZDE.

Zaměřil se pak i na oblast zahraniční politiky, kdy Zeman podle něj tradičně preferoval vztahy s Čínou. „A pro dokreslení podal nejsilnější argument: Číňané jsou hlavními investory v sousedním Německu. Upozorněme: podstatné pro úspěch však budou reálné investice u nás. Do Česka však zatím nepřicházejí,“ zmínil Pečinka. 

A samozřejmě se hovořilo i o mezinárodním terorismu. „Jeho zkratka, že umístit v Česku muslimy je podhoubí pro teroristické útoky, je přece jenom hodně triviální. I v tom však souzní s většinou veřejnosti,“ dodal také komentátor k Zemanovým slovům.

Závěrem pak Pečinka dodal, že pražská kavárna by měla vstát a tleskat té části Zemanova projevu, v níž mluvil o zákazu cenzury internetu. „V této pasáži cílil na německé politiky v čele s kancléřkou Merkelovou, kteří by chtěli cenzurně vstupovat do diskusí, například na Facebooku. Zeman měl i neměl pravdu v další části, kde se zmiňuje o podivné snaze organizace Evropské hodnoty (EH) vytvářet seznamy nepohodlných novinářů a serverů, jimž se dává nálepka ‚nepřátel státu‘. Konstatovat, že v této činnosti vyniká obzvlášť jeden zaměstnanec EH, který byl kdysi pornohercem, bylo hodně pod úrovní prezidenta republiky,“ řekl s tím, že Zeman by si však měl uvědomit subverzní činnost jiných zemí.

„To, že Putinovo impérium si maskuje svou ekonomickou a vojenskou slabost skrytou propagandou, je doložitelný fakt. Zmínit jenom potřeštěné klučíky z Evropských hodnot, kteří si hrají na cenzory, a nezmínit, že fenomén kyberprostorové manipulace existuje, je intelektuálně nepoctivé,“ uzavřel.

 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…